Magyar film.

Pesti balhé

akció-vígjáték

Szereplők:
Mészáros Béla (Marcell)
Szabó Simon (Jet)
Petrik Andrea (Alexa)
Elek Ferenc (Guszti)
Hegedűs D. Géza (Benedek)
Reviczky Gábor (Gedeon)

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg.
Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. Amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopjanak be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre.
De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka marad. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…

*

Festmény

Végre nem lövik le az embert, ha elmegy moziba, sőt nem is tessékelik ki, ha a nézőtéren maszk nélkül jelenik meg. Mihelyst hivatalosan is újra lehetett menni zárt térben moziba, kihasználtuk a lehetőséget, és a kívánságomnak eleget téve, megnéztük a fent nevezett filmet. Ami nagy szó, mert a magyar filmek többségével ugyanúgy vagyok, mint a magyar szerzők által prezentált könyvekkel.

Szerencsére itt nem csalódtam, legalábbis, amit egy magyar filmmel szemben követelményként felállítottam, annak tökéletesen eleget tett, sőt, marha jól szórakoztam. Nem egy tökéletes film, félre ne értsetek, de úgy jöttem ki a teremből, hogy egyáltalán nem sajnáltam rá a jegy árát.

Mondjuk ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy tisztában vagyok vele, hogy egyes színészeknek mennyire a komfortzónáján kívül esett egy-egy jelenet. De nagyon jól sikerült megoldani, és így a társaság olyan helyeken is röhigcsélt, ahol talán az átlag magyar néző nem.

Alexa karaktere szerintem sótlan volt, valamint a világbékás téma kicsit erőltetettre sikeredett. Jet meg pont az ellenkezője. Több Jet, kevesebb Alexa. 😀 A többi karakter meg vagy jó volt, vagy frenetikus. Bár nem igazán tüntetik fel, de Járai Máté alakította az oroszt… (Szívesen mindenkinek, aki a nevét kereste.) Amit a trailer ígért, az szerintem benne volt a filmben, a fanyalgók meg keressenek valami szuperhősös tucat-amerikait. 😉

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük