Tania del Rio: 13. ​Warren és a Mindent-Látó-Szem

Az egyik kedvenc hónapom.

*

Fülszöveg

Ismerd meg 13. Warrent!
Warren nem átlagos fiú, hanem egy réges-régi családi szálló lakója. Egy olyan szállodáé, ahol egy személyben ő a londiner, az inas, a gondnok és a kifutófiú. Warren nem mindennapi élete akkor vesz igazán váratlan fordulatot, amikor kiderül, hogy a kacskaringós folyosókon, a habókos bácsikáján és kiállhatatlan nénikéjén kívül valami mást is rejt a különös és titokzatos hotel: ez pedig nem más, mint a Mindent-Látó-Szem.
Ám ahhoz, hogy Warren a mágikus kincs nyomára bukkanjon, még rengeteg talányt kell megfejtenie. Ki lehet például az a különös teremtmény, aki a kazánházban rejtőzik? Ki az a kísérteties lány, aki a sövénylabirintusban settenkedik? És vajon miért nem szól egy árva szót sem a szálló egyetlen vendége?
Ha kíváncsi vagy a válaszra, nyomozz te is Warrennel, eredj az ősi titkok nyomába, tedd helyére a kirakós utolsó darabkáit, és ki tudja, a végén talán a Mindent-Látó-Szem nyomára bukkansz!

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

5 pont

Warren. Szálló. Titkok.

Már egy ideje várt rá, hogy kiolvassam ezt a remek könyvet, amely egy kicsit a gyerekeknek és egyben felnőtteknek szóló mesék határán egyensúlyoz. De ne szaladjunk ennyire előre!

Október van, az egyik kedvenc hónapom, és talán nem is kell nagyon részleteznem, hogy miért. Már előző évben is felvetettem, hogy ezt a könyvet Halloween idején kiolvasom, és bár akkor nem sikerült ezt teljesíteni, de idén tető alá hoztam. Milyen jól tettem!

Már a legelső pillanatban, szerintem simán beazonosítható a borító alapján, hogy hangulatában, megjelenésében, tökéletes választás erre az időszakra. Igaz, hogy a sztori maga nem Halloween témájú, de találni benne elég csínyt ahhoz, hogy kiváló kikapcsolódást nyújtson…

Itt nem áll meg a dolog, ugyanis belül is fantasztikus rajzok, ábrák, grafikák vannak az oldalakon, pompás kivitelezéssel. Az egész könyvben a piros-fekete kombináció dominál, ami igazán ütőssé varázsolja a művet, tökéletes hangulatot teremtve az olvasottak mellé.

Minőségi munka az egész könyv, ami egyrészről nyilván az eredeti által nyújtott színvonal, másrészről a magyar gondozásnak köszönhető. El nem tudom mondani, hogy mennyire pozitívan hatott rám, hogy jó volt a tördelés, a képek előre nem lőttek le semmit, csak azért, hogy esetleg kevesebb oldalból kijöjjön a könyv. Szóval, jár a pacsi a minőségért.

Maga a sztori egy kicsit darkos színezetet kapott, tehát nem az a rózsaszín hercegnős történet, amit az ember lánya egy mesétől elvárna. De nem is kell minden könyvnek ilyennek lennie, és pont ez a könyv rá a tökéletes bizonyíték. Tény, hogy olvasni már jól tudó gyerek kezébe adnám, de esti meseként, kisebbnek nem olvasnék fel belőle. Felnőtt fejjel is tökéletesen élvezhető, igaz, néha egy-egy kisebb, gyerekes bénázás felett szemet kell hunyni.

A vége egy kicsit túl habos-babos lett számomra, de meséről beszélünk, szóval jó úgy, ahogy van. Meg nemsokára jön a folytatása is a könyvnek, amiben biztos újabb kalandok lesznek, fantasztikus látványvilággal…

*

Amit én olvastam
Tania del Rio: 13. ​Warren és a Mindent-Látó-Szem

Kiadó: Vivandra
Kiadás éve: 2019
Oldal: 218
Egyéb: Saját

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük