Bram Stoker: Dracula

Kedves Olvasó, Halloween alkalmából, hagy kalauzoljalak el egy kis borzongásra…

*

Fülszöveg

Harker, a fiatal angol ügyvéd azért utazik a Kárpátok közé, a hátborzongató várkastélyba, hogy nyélbe üsse Drakula London melletti ingatlanvásárlását. Nem is sejti, miféle szörnyűséget szabadít ezzel a világra: a vámpír gróf ebben a nyugati metropolisban akar újabb áldozatokat szedni, újabb – élőhalott – segítőtársakat toborozni. Miközben Harker a romos várban senyvedve tervezi reménytelennek tűnő menekülését, Drakula kísértethajója máris Anglia felé közeleg, ahol két ártatlan fiatal nő készül a boldog házaséletre. Az egyik éppen Mina, Harker menyasszonya… Barátaiknak, egy ifjú angol és egy idős holland orvosdoktornak, egy angol főnemesnek és egy amerikai kalandornak minden bátorságukra és leleményességükre szükségük lesz, hogy elháríthassák ezt a pokoli támadást.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

5 pont

Vámpír. Farkas. Drakula.

Nem tévedésből van C-vel írva a név a bejegyzés címében, mivel angolul olvastam a művet. Valamint itt fentebb a fülszöveg, gondolom egy magyar kiadáséról lett kölcsönözve, mert nem kívánok senkit fárasztani éjszaka (legalábbis amikor írom ezeket a sorokat) idegen nyelv használatával. Biztos vagyok benne, hogy senkinek nem ártana egy kis gyakorlás, de most mellőzném a tanári vonalat.

Röviden és tömören a véleményem a könyvről: Ó, te jó ég! De ez biztosan nem a megfelelő szóhasználat ennek a műnek az esetében, így megpróbálkozom jobbal: Minden éjszakai (és föld alatti) teremtmény borzongására!

Én imádtam, és el kell mondjam, hogy innentől kezdve, minden évben olvasmánylistán lesz. (Nem is értem, hogy eddig miért porosodott a polcon…) Lehet, hogy jövőre magyarul olvasom, de van egy olyan érzésem, hogy az angol kiadás a jobb választás. A karaktereket és a cselekményt, szerintem nem kell részleteznem, mert talán mindenki ismeri a sztorit, valamilyen úton-módon, feldolgozásban már találkozott vele.

Szerintem nincs is jobb választás ennél a könyvnél a hétre. 😉

Oh, idén Van Helsing oldalán voltam.

*

Amit én olvastam
Bram Stoker: Dracula

Az egy nagyon jó kérdés, hogy mikori kiadást olvastam, mert egyáltalán nem találtam sem a könyvben, sem a moly.hu-n erre utaló információt. Legyen elég annyi, hogy ez a példány, már nagyon-nagyon-nagyon régóta a tulajdonomban van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük