Sonja Kaiblinger: Csapatban ​a szellem

Kedves Olvasó, Halloween alkalmából, hagy kalauzoljalak el egy kis borzongásra…

*

Fülszöveg

Emberek, én azt mondom, hogy kaszásnak lenni siralmas egy dolog! Egyedül kell melózni, a futószalag csak pörög, közben meg folyton csörög a telefon. Nincs megállás, be kell gyűjteni a lelkeket, hogy átsegítsük őket a túlvilágra. Halál uncsi az egész, nekem elhihetitek! Kevés a szabadnap, a fizetés meg temetni való! Kész szerencse, hogy megismerkedtem Ottóval és Emilyvel. Ők ugyan emberek, de nagyon jó arcok! Együtt harcolunk a gonosz ellen… vagy valami ilyesmi. Most mindenesetre ki kell derítenünk, ki volt az a megátalkodott, aki elrabolta Otto háziszellemeit!

Üdv, Harold

(kaszásember 520 éve)

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4 pont

Szellem. Kaszás. Mese?

Tegnap letudtam a vámpírokat (és a cuki farkasokat), mára meg szellemeket ajánlanék. Pontosabban inkább a gyerekek figyelmébe. Viszont, ez is olyan vagy-vagy könyv. Vagy tetszik a gyereknek, vagy nem. Megfelel a +10-es ajánlás, sőt kifejezetten előnyös, hogy fel is tüntetik a borítón.

Maga a történet Halloween idején, igazán találó, bár úgyis az a lényeg, hogy tetszik-e gyereknek, mindegy mikor fogja a kezébe. Tény, hogy most hangulatosabb ezt a könyvet olvasni, kuckózva, szünet idején, egy bögre forró itallal… A sztori eredetinek mondható bizonyos szempontból, de azért nem a spanyol viasz. Próbált humoros lenni a szerző, de néha nagyon nem sikerült.

Felnőttként annyira nem jött be, és tartok tőle, hogy gyerekként sem esett volna le az állam tőle. (Sőt, biztos vagyok benne, hogy egyes szereplőktől kiakadtam volna.) Mint írtam, szerintem kicsit megosztó mű. Érint olyan dolgokat, témákat a halállal kapcsolatban, ami nem biztos, hogy bármilyen érettségű/nevelésű/eseményen keresztül ment gyereknek való. Mivel nem vagyok pszichológus, így ezt itt nem részletezném, meghagynám a témában tevékenykedőknek.

Egynek elment, főként az évnek ebben a szakában; sőt jövök majd a következő részével is. 😉

*

Amit én olvastam
Sonja Kaiblinger: Csapatban ​a szellem

Scary Harry 1.

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2014
Oldal: 240
Egyéb: Saját

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük