Fenyős hónap.

*

Fülszöveg

Ashley ​Davison, a mindig vidám egyetemista lány eredetileg úgy tervezte, nem utazik haza karácsonyra, egy váratlan kényszerszabadság miatt azonban lehetősége adódik arra, hogy egyedülálló édesanyjával töltse az ünnepeket Seattle-ben. Dashiell Sutherland, az egykori katona is ugyanoda tart egy állásinterjú miatt. Csak a repülőtéren szembesülnek azzal, hogy a karácsony előtti utolsó járatra elfogytak a jegyek, és már az autókölcsönzőnél is csak egyetlen kocsi maradt szabadon. Bár elsőre kifejezetten ellenszenvesnek találják egymást, a kényszer szülte helyzetben vonakodva mégis úgy döntenek, hogy együtt kelnek útra.

Néhány percnyi kínos csend után azonban megtörik köztük a jég: nemcsak az derül ki, hogy sok közös van bennük, hanem meglepődve veszik észre, hogy lassan, de biztosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Az úton kalandos események sora hátráltatja őket – lehet, hogy nem érnek oda időben Seattle-be, de még az is megtörténhet, hogy a legszebb karácsonyi ajándékkal lepi meg őket az élet.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4 pont

Repülő. Autó. Ajándékba.

A karácsonyi ajánlásaimat nem is kezdhetném egy jobb könyvvel – és szerzővel. Debbie Macomber évek óta kijön egy-egy újabb szívmelengető sztorival. Ezt a történetet 2015 karácsonyán prezentálta, és azóta már nem egyszer olvastam.* Az első alkalom persze egy szép lassan, kuckózva lefolytatott olvasás volt, aztán az utána következő években már inkább átpörgetés szintjén futottam át az oldalakat. Egyébként ezért is jók ezek a sztorik, mert rövidek, gyorsan kivégezhetőek, az ünnepi rohanás és készülődés közben nem terhelik az olvasót, és nem suttognak vádolva a könyvek, hogy miért nem halad velük gyorsabban az ember. 😀

Két bevásárlás, süti sütés közben simán szórakoztatnak, kikapcsolnak és feledtetik az esetleges stresszt. Persze senki ne várjon spanyol viaszt, egy kisebb – oké, valójában baromi nagy sablonnal indul a történet, de ha arra gondolunk, hogy e népes bolygón mennyien élünk, és mennyien igyekszünk ilyenkor haza, dolgunkra, akkor rögtön nem is tűnik annyira sablonosnak a dolog, simán előfordulhat hasonló szitu, mint ahogy indít a sztori. Persze ez ebben az évben talán kevésbé állja meg a helyét, de értitek…

A humor, szórakoztatás sem marad el ebből a történetből, de persze vannak olyan mozzanatok, amik még inkább – a hiszem, ha látom kategóriába sorolják a könyvet. Emiatt kap csak 4 pontot tőlem, de bátran merem ajánlani bárkinek, akár ajándékba is.

*A molyos jelölést hagyjuk… A felét sem szoktam jelölni annak, amit olvasok. Azért próbálok erre idéntől jobban figyelni, de szerintem jövőre fogok ténylegesen ráállni, hogy tényleg minden fel legyen tüntetve ott.

*

Amit én olvastam
Debbie Macomber: Első ​hó

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2016
Oldal: 216
Egyéb: Könyvtári

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük