Nancy Springer: A ​balkezes kisasszony esete

Frissen.

*

Fülszöveg

Enola Holmesnak egymagában kell boldogulnia a világ legnagyobb, legmocskosabb és legveszélyesebb városában, miközben a világ leghíresebb nyomozója – történetesen a bátyja –, Sherlock Holmes vadászik rá. Szabadsága érdekében menekülnie kell a családja elől, de hol találhat társakra?

Egy köteg zseniális szénrajz láttán úgy érzi, hogy meglelte lélektársát, ám a rajzokat készítő lány, a fiatal Cecily kisasszony nyom nélkül eltűnt. Megtalálása érdekében Enolának az éjszakai London gyilkosokkal teli utcáira merészkedve kell a nyomok – egy ferde létra, egy sanda tekintetű bolti eladó és egy politikai pamflet – után erednie, hogy ráleljen a balkezes lányra, ám ezzel önnön álcáját is veszélybe sodorja. Saját magányos szíve lesz majd az árulója?

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4,5 pont

Sherlock. Álruha. Borító.

Hozzám vágtak egy kis könyvutalványt, így amikor egy boltba merő véletlenségből betértem, rászántam magam, hogy a második részt is megvegyem. Megtisztelve érezheti magát a mű, mert idén már nem terveztem könyvre áldozni, de a borítója kellően hívogatóra sikeredett. Egyébként a bal oldalon lévő hőlégballon egy pirinyót, de tényleg csak egy picikét sikeredett hasonlóra, mint a Douglas egyik 2020-as adventi kalendáriumának a dizájnja. Ez is csak amiatt tűnt fel, mert a könyvtől egy méterre volt pont egy. 😀

Az óriási betűmérettől még mindig sokkot kapok, de tény, hogy egy cseppet pihentető volt a sok apró betűs szöveg után. A korosztályi ajánlás továbbra is egy érdekes kérdés, mert bizonyos korban lévő személynek simán ajánlanám, jó olvasmány lenne számára, de ugyanolyan idős társának meg még nem. Ez a rész is érint olyan témát, amihez még nem feltétlenül érett egy fiatalabb gyerek.

Még mindig (már) nem tartozom a célközönségbe, de ennek ellenére többségében élveztem a sztorit, az álruhás részeket meg kifejezetten imádtam. *sokadik gyerekkor* A történetbeli Sherlock kellően szimpatikus, ami annyiból is jó, hogy ráfüggtem egy kicsit tőle a sztorira. Enola egy fokkal jobban bejött itt, remélem, hogy a továbbiakban is ilyen karakter marad.

Úgy gondolom, hogy hamar ki lehet végezni, mert nem nagy terjedelmű, meg a betűk… tudjátok. Plusz pont jár a kiadónak, hogy elég hamar hozta ezt a részt; ha március környékén virítják a következő kötetet, szerintem megveszem azt is.

*

Amit én olvastam
Nancy Springer: A ​balkezes kisasszony esete

Enola Holmes 2.

Kiadó: L&L
Kiadás éve: 2020
Oldal: 256
Egyéb: Saját

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük