Ez a könyv MÁS, abban, hogy az elolvasóját nyitottabbá teszi a többi ember felé.

*

Fülszöveg

Egy ​évvel azután, hogy bátyjával, Montyval kalandos útra vállalkoztak, Felicity Montague visszatér Angliába. Egyrészt menekül egy házassági ajánlat elől, másrészt szeretne beiratkozni egy orvosi iskolába. Ám hiába intelligens és szenvedélyes, az iskola vezetősége elutasítja, mert szerintük csak férfiak képviselhetik a tudományt.

Hirtelen azonban új lehetőség nyílik meg előtte: egy híres orvos, akit ismeretlenül is csodál, feleségül veszi Németországban élő gyerekkori barátnőjét. Felicity rendületlenül hiszi, hogy megváltozna az élete, ha találkozhatna az orvossal, csakhogy van egy bökkenő: nincs pénze a hosszú útra. Szerencsére egy titokzatos fiatal nő hajlandó állni a költségeket, ha vele mehet mint a szobalánya.

Felicity kételyei ellenére beleegyezik, amikor azonban fény derül útitársa valódi indítékára, már együtt sodródnak egy veszedelmes küldetés során a német vidékről Zürich utcáira, majd onnan az Atlanti-óceán mélyén rejtőző titkok felé.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

3 pont

Kaland. Mítosz. Tabuk.

Szerintem az előző kötetnél minden lényegeset leírtam a művekben szereplő “tabuk” kapcsán. Érzésem szerint, bár többször felbukkant a téma, ráutalások, célozgatások révén, a tényleges fizikai kontaktust leíró részek igazán minimálisak voltak, így akik annyira nincsenek oda az azonos neműek kapcsolataiért, azoknak sem okozna komolyabb indokot, hogy miért ne olvashatnák el a könyvet.

Maga a történet hol jobban tetszett, hol kevésbé, mint az előző könyvben, voltak nagyon erőltetett részek, de inkább azt mondanám, hogy olyan oldalak, ahol már csak azért is húzva volt a rétes… A korabeli nők hányattatott sorsát kiválóan bemutatta az írás, viszont nem igazán jött be a végén az az enyhe misztikus szál a történetben.

Ha választani kéne, hogy Monty vagy Felicity karaktere tetszett-e jobban, akkor igen nehéz lenne a választás, mert mindkettejükben volt olyasmi, ami többségében nem tetszett. Talán Felicity egy hangyányival jobb volt, de összességében semlegesnek mondanám számomra a jellemét.

A könyv borítója egész jó, de az első részé szerintem felülmúlhatatlan, így inkább ennek a kötetnek a polcról levételét a korábbi műnek tudnám be.

*

Amit én olvastam
Mackenzi Lee: Útmutató ​hölgyeknek a kalózélethez

Montague testvérek 2.

Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2019
Oldal: 432
Egyéb: Könyvtári

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük