Tudod mit hoz a jövő? – by: Tombgirl

Korhatár: 12

5. fejezet
Változó szelek

May már rögtön rángatta Leont gyakorolni, hogy minél előbb megcsókolhassa. A Halálisten kénytelen volt vele menni, mert Kalos ráparancsolt. May nagy boldogan futott az edzőtermek felé, míg a francia, fortyogva dühében ment utána. A társulat tagjai Sora kirohanása után, mentek a dolgukra. Nyilvánvaló volt számukra hogy ki kapta a főszerepet.

Layla a lány után sietett, hogy megnyugtassa. A parton meg is találta.
– Mayt választotta? – kérdezte barátnőjét, mely egyértelmű volt.
Sora elmesélte mi volt a főnök irodájában. A főnix végighallgatta és arra a következtetésre jutott, hogy a nap hátralevő részében már nem kéne gyakorolniuk menni. Az angyal örült hogy Layla mellette marad. Nagy nehezen összeszedte magát.

Visszafelé sétáltak, közben a régi szép időkről beszélgettek, amikor megpillantották az edzőterem felől feléjük rohanó Miát.
– Na végre… megvagytok! Sora nagyon sajnálom… hogy May kapta a… főszerepet – mondta lihegve a lány.
– Semmi baj! Még attól szerepelhetek a műsorban – felelte egy kis keserűséggel a hangjában.
– Á, pont ezért kerestelek titeket! Itt vannak a forgatókönyvek – és átadta a vaskos köteget amit a kezében szorongatott. Azzal rohant is tovább. A két lány egymásra nézett és elmosolyodott. Sora beinvitálta vendégét szerény hajlékába.

Leültek és elkezdték olvasni a teljes történetet. Layla előbb elért ahhoz a részhez ahol le van írva hogy: “megcsókolhatja a menyasszonyt”. Azonnal kikapta Sora kezéből a papírköteget.
– Layla mit csinálsz? – kérdezte értetlenkedve.
– Bocsáss meg Sora, de most jutott eszembe hogy van egy fontos megbeszélésem – pattant fel helyéről és már távozott is.
Sora csak nagyokat pislogott és azon agyalt vajon miért vitte el Layla az ő forgatókönyvét is.

Az ajtón kiérve a főnix a Halálistenbe ütközött. Meglendítette a kezét, mely Leon arcán ért célba.
– Ezt miért kaptam? – kérdezte dühösen a démon.
Layla hozzávágta a kezében levő irományokat, és közben ezt mondta:
– Nem ajánlom, hogy Sora közelébe menj, már így is sok fájdalmat okoztál neki! – sziszegte a foga között, majd folytatta útját Kalos irodája felé.

Leon furcsán nézett a távolodó nő után. Lehajolt a papírokért hogy összeszedje, közben arra gondolt, hogy a mai nap kár volt felkelnie. Az a szerencsétlen döntés! Mayt alig tudta lerázni magáról. Mindig talált valami kifogásolhatót a lány ugrásaiban, ezzel is késleltetve, hogy meg kelljen csókolnia. Amit hallott, nem nyugtatta meg. De azért bekopogott az ajtón.
– Nyitva van. Gyere be! – felelt ki az ajtón Sora, mit se sejtve ki az.
– Szia, Sora! – köszönt a férfi.
A lány ereiben megfagyott a vér. Ez az ember volt az, akit a legkevésbé akart most látni.
– A megbeszélés után elég sietősen távoztál. Megtudhatom miért? – érdeklődött ridegséggel a hangjában. Nem tudta hogy ez egy nagyon kényes kérdés a lány számára.
– Volt egy kis elintéznivalóm – füllentette.
– Úgy! Megtudhatom mi volt olyan fontos? – kérdezte gúnnyal a hangjában.
– Nem! – kapta meg az egyértelmű választ. – Ha megbocsátasz épp fürödni készültem.
Ezzel lezártnak nyilvánította a beszélgetést és az ajtó felé mutatott.

Ahogy sejtettem, Sora megharagudott rám – gondolkodott Leon a háza felé menet.

Az angyal nem ment fürödni, Fantom nagy bánatára. Ledőlt az ágyára és azon járt az esze, hogy csak kétszer szerepel a darabban és akkor is csak egy-egy ugrása van.

Layla dühösen rontott be Kaloshoz.
– Kalos, ugye csak viccelsz!? – mérgelődött.
– Szia, Layla! Amúgy nem tudom miről beszélsz – mondta a főnök.
– A történet végén lévő csókról! – mérgelődött.
– Ez téged miért zavar? – kérdezte kíváncsian.
– Hááát… az lényegtelen! – felelte Layla.
Csak most gondolt bele hogy nincs értelme lehordani Kalost, ha nem akarja elmondani Sora titkát.
– Rendben, akkor minden marad úgy, ahogy el volt tervezve – befejezettnek tekintette a vitát. – Szervusz, Layla!
– Szia, Kalos! – köszönt el lecsillapodva.

Álmában Leon csak Sorára tudott gondolni, Sora meg Leonra.

Az angyalnak nem kellett sokat gyakorolnia, mert kevés szerepe volt. A társulat legtöbb tagja már tudott az utolsó jelenetről, de Layla megkérte őket hogy Sorának ne szóljanak róla. Mindenki teljesítette a kérését.

May kerülte Sorát, így ő nem is szólhatott róla. Leon meg a legridegebb álarcát vette fel. Egy kicsit dühítette, ahogy múltkor lerázta őt az angyal.

Az edzések három napja folynak, és most kezdik összepróbálni az egyes jeleneteket. May és Leon épp az utolsó, záró ugráshoz melegítenek be. A Halálisten eddig nem engedte a kínai lánynak, hogy megcsókolja. Az utolsó ugrás nem volt még tökéletes, de Kenneth úr jött látogatóba, és akkor mutatni kell valamit.

Az öreg szomorú volt, hogy Leon Mayt választotta. De persze megkérte Sorát is, hogy mutasson neki valami újat, hisz mégiscsak ő a Kaleido Star. Na meg persze az sem utolsó dolog, hogy nagyon szerette Sorát. Sokan eljöttek megnézni őket.

A páros elkezdte a mutatványt. Maynek az volt a dolga hogy a forgótrapézról elrugaszkodjon, és Leon trapézához érjen, ahol a férfi elkapja. Ahol partnere várja három méterrel magasabban van, és a színpad másik szélén. A Halálistennel egyszerre ugranak tovább a színpad másik szélén levő trapézhoz, amely ugyancsak három méterrel van feljebb és szinte a forgótrapéz fölött. A darabban ezután jönne a csók.

Minden rendbe ment addig, amíg egyszerre el kellett volna ugorniuk. Mayben annyira égett a tűz, hogy lepipálja Sorát, hogy nem figyelt oda és későn ugrott. Leon se tudta már elkapni. Egy-ketten felsikítottak.

May annyira megijedt… Volt is rá oka! Háló volt alattuk, csak épp a forgótrapéz felé zuhant. A trapéz kötele rácsavarodott a lábára. May felordított, ahogy a húsába vágott a kötél. Mindenki rohant segíteni neki. Yuri azonnal hívta a mentőket. Kalos utasításokat osztogatott. Kenneth úr egy kicsit megijedt, de utána csak ült, nyugodtan, mintha semmi se történt volna.

A kórházban szinte mindenki idegesen várta a doktort. Csak Kenneth úr és Leon maradt higgadt. Igaz hogy mindenki utálta Mayt, de azért ő is ember. Együtt éreztek vele. Kijött a doktor a műtőből.

Kalos felállt és bemutatkozott. A doktor elkezdte a mondókáját:
– A kisasszony sokkot kapott, gondolom a zuhanás megrémítette, bármelyik pillanatban felkelhet. A lábával viszont nagyon sok baj van – itt hatásszünetet tartott. – Szerencséjére, az ízületek és a csontok nem nagyon sérültek. A mélyebb sebeket összevarrtuk. Egy ideig biztos, hogy nem tud dolgozni. Legalább két hónapig kell pihennie és rehabilitációra járnia – az orvost másik beteghez hívták, aki már épp befejezte a sajnálkozását.

Mindenki döbbenten hallgatta végig. Ekkor Kenneth úr megszólalt:
– A darabot akkor is leadjuk, Sora lesz Leon partnere, a nagymama helyére meg beteszünk egy újoncot – adta ki a rendelkezéseit, és elmosolyodott.

A következő részből megtudhatjátok, hogy Sora hogy fogadja a csókot, amit eddig titokban tartottak. Szó lesz a szereplőválogatásról, és többet tudhatunk meg Fantom 3. fejezetbeli jóslatáról. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük