Pénteken (május 27.) rendezték meg a Hatodik Balassa Bálint vers- és prózamondó versenyt Esztergomban. A megmérettetés megnyitója délelőtt 10 órakor kezdődött az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola dísztermében. A nevezőknek egy Balassa verset, valamint egy szabadon választott magyar költő vagy író művét kellett előadniuk. A tanulókat országosan elismert személyekből álló szakmai zsűri értékelte. Az első három helyezett értékes könyv- és tárgyjutalomban részesült. Az eredményhirdetés és díjazás délután fél 2-től zajlott.

***

Én, személy szerint a nézők között ücsörögtem. Két tévés felvétel készült, igaz az egyik csak az elején volt ott. (Voltak olyan parasztok – már elnézést a megfogalmazás miatt, de így igaz -, hogy pont egy szavaló előadása közben, hangosan csomagoltak össze.)

12 versenyző volt, egy-egy iskolából többen is részt vehettek. A Balassa versek után volt egy rövid kávészünet (pont jókor…, még a zsűri is hálásan állt fel az asztal mögül), majd folytatódott a műsor a  szabadon választott versekkel.

Amíg a zsűri visszavonult megvitatni az eredményeket, addig a nézők és a fáradt versenyzők megtekinthettek egy részletet a Szentivánéji álom című előadásból, a városi Diákszínpad jóvoltából.

Az eredményhirdetés után a versenyzőket és kísérőiket vendégül látták egy ebédre, a Pincében.

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük