Maja kiállítás helyett Bodies 2.

2012. április. 17.

(kedd)

Múlt heti sztori, de miután végre sikerült kialudnom magam az elmúlt 12 napos hajtás után (átlag 5-6 óra alvás volt; szóval jól jött ez a 12 óra most X’D), úgy gondolom, hogy ideje megosztanom veletek ezt az égbekiáltó szemétséget.

Maja kiállítás és szervezés

Hirtelen jött az ötlet, hogy megnézzük a hirdetett Maja kiállítást, a VAM Design Centerben. A reklám szerint, az elsők között jelentkezők ajándékot is kaptak volna. A pénzt előre kellett utalni, ami megérkezett a szervezőkhöz – egy külső cég volt, csak a helyért felelős a VAM. (Mint utólag kiderült.)

A „Maják – tündöklés és bukás” című tárlat április 7-től három hónapon keresztül látogatható.

~ áll a kiállítást hirdető honlapon

Kora délután beállított a csipet-csapatunk, a közel 50 főjével… Bérelt busszal mentünk vidékről, szóval nem 2 forint volt ebben a kis kiruccanásban. A pénztárnál közölték velünk, hogy a Maja kiállítás nem látogatható, mert állítólag nem érkeztek meg a kiállítandó darabok.

Természetesen mindenki felháborítónak tartotta a dolgot.

Amíg vártunk az illetékes felbukkanására (aki a külső cég állítólagos szervezője volt), addig a pénztárban ülők csak úgy mellékesen megjegyezték, hogy ezt eljátszották már más beérkező csoportokkal is.

A “Kedves Szervező Úr” azzal védte magát, hogy nem tudott elérni minket sehogyan sem, nem tudott szólni, hogy a kiállítást nem nyitották még meg. (Bocs, de ez kész röhej; még nem jött el a világvége, szóval nem értem, hogy hogyan tudott csődöt mondani minden tájékoztató, információt közlő eszköz.)

Az emberkénk még a jegy árát sem akarta visszafizetni, azt mondta csak annyit tud tenni, hogy egy későbbi időpontra előjegyezteti a csoportot. Amikor szóba került az, hogy potyába felutaztunk, és a buszra is kidobtuk a pénzt, aztán, hogy még mi tegyünk szívességet, hogy újra kidobunk pénzt buszra, arra jutottunk, hogy köszönjük szépen, inkább követeljük vissza a pénzünket; azzal hárított, hogy nekünk kellett volna tájékozódni… EMBER, NORMÁLIS VAGY?

A kiállítást hirdető honlapon nem írták ki, hogy késik a megnyitás. (Április 7-17-ig nem volt rá idejük???)

Mivel a VAM renoméja is sérült és kijelentettük, hogy legközelebb ha lesz kiállítás, biztos, hogy nem ide jövünk, ezért vészmegoldásként a VAM megbeszélte a másik cég szervezőjével, hogy bemehetünk az ő Bodies 2. kiállításukra, és a másik cég majd nekik utalja a tartozást… Ezt kb. 1 órás huzavona után sikerült lefixálni. Az idő meg nekünk pénz volt… De mindegy, legalább nem ment minden pocsékba.

Bodies 2.

A sima Bodies kiállítást én már láttam anno, ezért volt viszonyítási alapom; és kíváncsi voltam, hogy milyen újdonságokat találtak ki, mivel bővítették a mostani tárlatot. Hát, semmivel. Annyi volt a különbség, hogy volt egy “szaktudós”, akitől lehetett kérdezni. A tárlat hiányos volt, sok olyan darab hiányzott, ami ténylegesen érdekesnek mondható. A végén nem lehetett belső szervet tapogatni, ami szerintem anno nagyon nagy “élmény” volt. (Érdekes, na.)

Példának okáért, a magzatos résznél a 9 üveg helyett kb. 4 volt kirakva.

Aki nem látta az elsőt, annak tudom ajánlani, mert még így is nagyon érdekes, különleges és örök élmény, de én személy szerint a Maja kiállításra készültem lelkiekben; az előző Bodiest láttam, és ez csak árnyéka volt annak, így nem tudok kellő áhítattal írni róla.

VAM Design Center

Az esetünk után a hivatalos honlapjukra kitettek egy közleményt:

A MAJÁK-Tündöklés és bukás című kiállítás nem a VAM Design Center szervezésében kerül megrendezésre, így az esetleges károkért nem vállalunk felelősséget. A kiállítás egy külső cég szervezésében kerül megrendezésre, így a felelősséget ők vállalják minden felmerülő probléma esetén.

A kiállításra jegyet váltani, kizárólag a TICEKTPRO jegyiroda hálózatában van lehetőség elővételben, vagy a helyszínen. A kiállításra jegyet váltani előre való utalással nincs lehetőség.

VAM Design Center

2012. április 17.

Jobb később, mint soha…

Mi is csak ott tudtuk meg, hogy külső cég szervezi a Majákat, akik ténylegesen megbuktak nálunk.

Érdekes, hogy már nincs lehetőség előreutalással fizetni… Hm-hm.

Az nagyon pozitív volt számomra, hogy megengedték, hogy bemehessünk az ő tárlatukra, “ingyen”.

Egyébként egy kicsit lepukkantnak tűnt a végén a Center; mert régebben kifelé jövet volt egy büfé, meg ajándékbolt, amik helyén most kopárság, vagy egymásra hányt bútordarabok sorakoztak, ami így lehangoló hatást keltett kifelé jövet.

Utóhang

Azóta már állítólag megnyitották a Maja kiállítást…

A csoportunk nem kíván a külső cég által szervezett jelenlegi vagy jövőbeni kiállításra ellátogatni. A külső cég által szervezett programoknak mindenki nézzen utána.

A VAM Design Center által szervezett programokat mindenkinek tudjuk ajánlani, mert korrektek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük