vándorAmit én olvastam
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2011
Oldal: 353
Egyéb: Könyvtári

*

Fülszöveg

Egy rejtélyes sziget
Egy elhagyott árvaház
Egy különös fényképekből álló gyűjtemény

Ez vár felfedezésre a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című felejthetetlen regényben, amely a fantázia és a fotográfia elegyéből kever izgalmas olvasmányt. Történetünk kezdetén rettenetes családi tragédia indítja útnak a tizenhat esztendős Jacobot egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy Vándorsólyom kisasszony gondozottjai nem csak különlegesek voltak, de talán veszélyesek is. Lehet, hogy nem véletlenül száműzték őket egy kietlen szigetre. És valamiképpen – lett légyen ez bármilyen valószínűtlen – talán még mindig élnek.
Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

5 pont

Különleges. Fényképek.

Írhatnám, hogy nem is emlékszem, hogy miért adtam ennek a könyvnek 5 pontot – mert már igazán régen olvastam -, hazudnék. Vannak hibái, viszont maga a történet, a cselekmény, és annak vezetése, annyira magával ragadott, annyira más. A fényképek szerintem nagyon találóak, és igen hatásosak, érdekesek. Persze néhol sántít a kép és a történet közötti kapcsolat – semmi sem lehet tökéletes.

Szerettem a jó ötleteket benne; nem éreztem azt a sablondömpinget, ami manapság teljesen kikészít…

A történet vége annyira nem tetszett, kicsit összecsapottnak éreztem, de mivel itt nincs vége a sztorinak, ezért megbocsátható dolog. 🙂

A napokban láttam a folytatását az egyik könyvesboltban – ahol éppen egy kicsit meghaltam, hogy nem feneketlen a pénztárcám -, és elfogott a gondolat, hogy mihelyst kinyit a könyvtár, megyek és elolvasom mindkét kötetet.

– Várj itt!
– A francba! Minek?
– Mert százkilencvenöt centi vagy, zöld a hajad, nagyapám pedig nem ismer, és rengeteg lőfegyvere van.

*

Bagoly hétvége #08

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük