Az ördög

Theatre week #02

*

2013. november 17.

Elmaradt élménybeszámoló

Az ördög

vígjáték

Karinthy Színház

Na, mi a sztori?

Vajon ki ez a monoklis, gunyoros, titokzatos úriember, aki egy festőműterem foteljéből emelkedik ki, a kandalló lobogó lángjai mellől. Ő Molnár Ferenc a világhírű író? Vagy csak egyik legsikerültebb vígjátékának hírhedt címszereplője? Legyen elég ennyi: ő Az ördög. Akkor jelenik meg, amikor a helyzet a legkényesebben kétértelmű. A gyönyörű Jolán a fiatal, jóképű szerelmes festő műtermében festeti magát. Fülledt az erotika! Az ördög azt sem tudja mivé fajul a helyzet. Ám most majd minden kiderül. Ezután Jolán a gazdag, elegáns férje karján egy estélyre megy. Az előkelő társaság a bűn melegágya. Vajon Jolán belépője estélyi ruhát takar, vagy csak a vágytól tüzes, csupasz testét? Csak szereplőink tudják a választ. No, meg minden titkok tudója: a szerző. Aki talán maga Az ördög.

***

Így értékelem

A Karinthy egy kis színház, jó darabokkal, kiváló, válogatott színészekkel. Ezeket figyelembe véve a jegyárak is megfelelőek és megfizethetőek. Ha csak ezt a művet nézem, akkor kijelenthetem, hogy a pénzemért egy nagyon színvonalas darabot láthattam, profi színészekkel. Erre nagyon szívesen beülnék még párszor… 😀

Amikor megneszeltük, hogy mi készül, kikkel egy színpadra, rögtön ment a jegyezés és a telefonálgatás, hogy az elsők között legyen a nagy csapat… 🙂 Egyébként fanoknak földszint bal oldalra érdemes foglalni, mert színészeink jönnek-mennek ott. Csábító.

Nem titok, elsősorban Szabó P. Szilveszter miatt mentünk, de nekem személy szerint annyira megtetszett a színház, hogy lehetségesnek tartom, hogy máskor is beugrok, más darabra. (Igen, szeretem a bájos helyeket.) Szil hozta a formáját, illetve a karakterét – a tőle megszokott profizmussal. Honti Györgyöt alapból nagyon bírom, szóval vigyorogtam egy sort, amikor színpadra lépett. Balázsovits Edit nekem nem szimpatikus, de Elza szerepére tökéletes volt. (Jobbat igen nehezen találhattak volna.) A többiek is tökéletesek voltak a a szerepükben, szó szerint rájuk öntötték.

Jó választás volt ez a mű, és még a rendezés is tetszett, szóval csak ajánlani tudom! 😉

Képek

Pontozásra fel! – (1-5; 5 a legjobb)

Cselekmény/történet: 5 – briliáns

Zene: 5 – prózáról beszélünk, tehát csak akkor volt zene, amikor a szükség úgy kívánta – és akkor találó volt

Díszlet: 5 – tökéletes példája, hogyan kell kis színpadra nagy volumenű díszletet alkotni

Jelmez: 5 – volt egy ruha, amit szívesen lenyúlnék 😀

Jegyár: 5 – ha az ár-érték arányt nézem, akkor megfelelő a jegyár (+ tartalmazza a ruhatár díját is!)

Ülőhely: 5 – lábakat fel! 🙂 tulajdonképpen kényelmes volt

‘Vendéglátás’: 5 – kedvesek voltak

Színlap

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük