Theatre week #06

*

2013. december 27.

Elmaradt élménybeszámoló

Elfújta a szél

musical

Operettszínház

Így értékelem

Veszünk egy nagyon jó könyvet, mely igen sok oldallal büszkélkedik, majd csinálunk belőle egy filmet, melyben nincs benne minden, de mégis próbáljuk a lehető leginkább visszaadni a könyv mivoltát. Majd színpadra állítunk belőle egy még rövidebb musicalt. Esélytelen. A dolog – mint látható – kivitelezhető, de igen sok kihúzással.

A maratoni film is hiányos (oké, egyértelmű, hogy nem lehet benne minden), de a musical… Rendben, a lényeges, fő momentumok mind benne vannak, de könyörgöm!

A díszlet nagyon jó, de élvezhetetlen, hogy 3-4 percenként váltogatják – komolyan el lehet tőle szédülni, mintha ringlisen ülne az ember.

A “szerelem” kibontakozása megfoghatatlan, csak átrohanunk rajta, pedig ez pont nem egy olyan történet, ahol ez ténylegesen – élvezhetően – megoldható.

Amin morogtunk egy páran, az az volt, hogy Rhett (esetünkben Szabó P. Szilveszter), alig volt ténylegesen a színpadon, kevés dalt adott elő. Tény, hogy sikerült a sztorit úgy megnyirbálni, hogy a főszereplő úr, igen kevésszer jelenik meg a színen, és még Belle (Janza Kata) is többet teszi a lábát a színpadra… Szerintem azért ez elgondolkodtató.

Meglepően jó volt Gubik Petra… pedig nem vagyok oda érte. Szóval ez egy jó nagy dicséret. 😀

A ruhákkal nem volt problémám. A zene egyszerűen csodás – a végén kifejezetten imádtam, hogy a szereplők a saját kis dallamukra hajolnak meg. 🙂

Ja, még azt is beszéltük, hogy Presgurvic igen alaposan a Rómeó és Júliából merít – bár személy szerint nekem előbb jutott eszembe az Elisabeth tagolása/tematikája (mert én mindent ahhoz a remekműhöz mérek), de tény, hogy nem a spanyol viasz elevenedik meg előttünk.

A végén mégis azt vonja le az ember, hogy egy szuperprodukciót láthatott, méghozzá nagy valószínűség szerint az évad legjobbját.

Képek

Pontozásra fel! – (1-5; 5 a legjobb)

Cselekmény/történet: valahol 3 és 4 között – ~1200 oldalas könyv; ~4,5 órás film után, 2*75 perces musical – vannak lehetetlen dolgok (könyv: 5, film: 4, musical: 3-4)

Zene: 5 – imádnivaló, fülben megragadó

Ének: 5 – mert ezt csak szeretni lehet

Koreográfia: 5 – látványos

Díszlet: 4 – hm, szép meg jó, de fél percenként változott, és ez egy kicsit zavaró volt

Jelmez: 5 – rendben volt

Jegyár: 5 – teljes mértékben megfizethető (ahol ültem)

Ülőhely: 5 – bérelt helyem az Opiban <3

‘Vendéglátás’: 5 – kedvesek voltak

Színlap

Tags:

1 Komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük