cirkálóAmit én olvastam
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elveszett cirkáló

Kiadó: Anno
Kiadás éve: 2014
Oldal: 160
Egyéb: Itthoni, akciós volt

*

Fülszöveg

A Rejtő név garancia a jó cselekményre, sztorira, így nincs szükség fülszövegre, vagy leírásra. (Mert azokkal túl sok információ is szokott járni, így ajánlom, hogy a cím és a lenti kis ajánló után essen mindenki csak neki a “tartalom” keresésére.)

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

5 pont

Piszkos. Egyenruha. Cirkáló.

Már több Rejtő könyv a hátam mögött van, de valahogy soha nem visz rá a lélek, hogy írjak is róluk. Ennek talán egyik oka az, hogy magyar szerzőket nem szívesen veszek górcső, elemzés, találgatás alá. Most az egyszer, és talán nem utoljára erőt veszek magamon, illetve egy Rejtő könyvön. (Egyébként találni néhány magyar szerzőről is bejegyzést/ajánlást az oldalon.) 😉

Nagyon sokat nem tudok már hozzáadni ahhoz, amit igen sokan ismernek, és vallanak, hogy mennyire jó. Kikapcsol, kellően elvonja a figyelmet a mindennapokról, mulatságos. Igen, néha sántít, vagy a megfogalmazás, esetlegesen a központozás, de hát mit van tenni, így is olvasmányos és kelendő. 🙂 Mindenkinek csak ajánlani tudom, még ha nem is a kedvence az embernek a műfaj, vagy a megfogalmazás, nyáron “a tengerparton simán lecsúszik”. 🙂

Beszéljünk a…
cirkálóról.
Milyen cirkálóról? 😀

Ezután Rozsdással olyasmi történt, ami felmenő ágon száz évre visszamenőleg nem fordult elő a családjában. Könyvtárba ment.

*

– Na, jómadarak? Most mi lesz?
– Botrány – felelte hidegen Rozsdás. – Néhány francia és angol admirálist nyugdíjaznak, a világ évszázadokig Anglián röhög, minket felkötnek, azután filmet csinálnak rólunk.

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük