#01 Ajánlj egy… könyvet

Ahoy, matrózok!

Itt is az első feladat nektek – és nekem. Direkt egy könnyedebb, bemelegítő példával indítok, amelyen bárki – tehát nem csak budapesti érdekeltségű személy indulhat hadba az Ó-Szent-Névjegykártyáért.

Részletes leírás, segítség, stb.

A feladat egy nyomtatásban megjelent könyv ajánlása. De nem ilyen egyszerű a dolog, ugyanis van benne egy svédcsavar! (Sok svédcsavar…) Ne ajánlj olyan könyvet, amit már olvastam – az oldalon és a moly.hu-n látod, hogy mik azok, amik alapból kiesnek. – Persze lusta kutya módjára nincsen mind feltüntetve ezeken az oldalakon, de rögtön (záros határidőn belül) válaszolok majd minden ajánlásra, hogy elfogadva vagy írj másról, mert már olvastam. [Azért kéretik a fentebb említett platformokat átböngészni, mert senkivel nem szeretnék 500 ajánlást íratni. :D]

Ne ajánlj Harry Potter, Trónok harca, Twilight, Éhezők viadala, stb. könyveket, mert ezeket olvastam, mint minden felkapottabb sorozatot. Ne ajánlj olyan könyvet, amit egy előtted játszó már ajánlott! <- Tessék rá figyelni! A Könyvmolyképző könyveit szeretem, így tőlük is elég sok könyvet olvastam már…

Ha ezután a rengeteg kivétel után, még mindig van egy olyan könyv, amit olvastál, és ajánlanád, hogy elolvassam, írjak róla a honlapon, és amúgy is alapból fantasztikusnak tartod, ragadj billentyűzetet, és írj róla egy jó kis ajánlót! 😉

Formai követelmények:

Szerző, Cím

5-10 mondatos ajánlás, miért érdemes elolvasni az általad választott könyvet. Lehetőleg öt mondaton keresztül ne az ismétlődjön, hogy azért ajánlod, mert tetszett neked. Meg ne a fülszöveget kopizzátok be… Legyetek kreatívak! Írjatok a hangulatról, a szereplőkről, miért tetszett ez-vagy-az; határ a csillagos ég! 😉

Beküldési határidő: 2015. november 24.

Egyéb követelmény nincs. Bármilyen műfaj lehet – azért ne szívassatok nagyon meg! 🙂

Mestermunkáitokat ez alá a bejegyzés alá, hozzászólás formájában tudjátok prezentálni. Fontos, hogy valós e-mail címet adjatok meg a kötelező mezőben!

A díjazás: az ajánlások közül egyet választok ki, és azon remekmű tulajdonosa kap egy névjegykártyát, amellyel játszhat a jelenleg is futó nyereményjátékon. (És a későbbi névjegyes játékokon.) Figyelem! A névjegykártya megléte még nem biztosítja automatikusan a névjegykártyás játékon való részvételt -> Részletek.

Egyéb óhaj-sóhaj is hozzászólásban. Jó írást! 🙂

*

Re.: A sorsolás megtörtént

*

Ajánlj egy…

8 thoughts on “#01 Ajánlj egy… könyvet

 1. Szia!
  Én Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény c. könyvét szeretném ajánlani. A második világháború alatt játszódik és egy 15 éves lány a főszereplője, akit a családjával együtt, édesapjától különválasztva, Szibériába deportálnak. Azért imádtam ezt a könyvet, mert az egész történetet egy ilyen fiatal lány szemszögéből meséli el, az ő álmairól, reményeiről, kitartásáról, a családi szeretetről szól, és mindezt olyan gyönyörűen írja le az írónő, hogy szerintem nincs olyan ember, aki könnyek nélkül végig tudja olvasni. Az egész családom elolvasta a könyvet, és mindenki imádta, nem véletlen, hogy a moly-on is jó értékeléseket kapott. A történetről nem akarok többet írni, a fülszöveget bárki el tudja olvasni és szerintem az elég, hogy felkeltse az érdeklődését annak, aki fogékony az ilyen szomorú, tragikus történetekre. Azonban számomra nemcsak egy ilyen sztorit adott, hanem hihetetlen erőt, örömet, hogy itt és ilyenkor élek, illetve megmutatta, hogy mik a legfontosabb értékek az életben, és hogy egy pillanatra álljunk meg, és nézzünk körül, hogy mink van és próbáljunk örülni az élet legapróbb dolgainak is, hiszen bármikor semmivé lehetnek ezek. És persze az egész könyvben a legmegrázóbb, hogy valós elemekkel van átszőve, így csak még hihetetlenebb, hogy ilyenek megtörténtek, megtörténhetnek bármikor, mert lehet, hogy az idők változnak, de az emberek ugyanolyanok maradnak, és ez szomorú.

 2. Kedves Volk,

  Én Kercsmár Bella Noémi: A varázsló lehelete című könyvét ajánlom neked. A cím ne tévesszen meg, ez nem egy tipikus varázslós történet. A műfaját nehéz lenne meghatározni, én valahol a dark fantasy-népmese-dráma-utazóregény közé helyezném, ha lenne ilyen műfaj. A történet havas hegyek között indul egy kis faluban, ahol az ott élők életben maradása azon az istenen múlik, aki a falu melletti tó közepén álló jégpiramisban él. Igaz, senki sem tudja ki ez az isten, de évente egyszer feláldoznak neki egy embert a faluból. Az elbeszélés onnan indul, amikor az utolsó nő sétál be a piramisba. Szerintem azért is nagyon érdekes a könyv, mert még a végén is nehéz eldönteni, hogy kik a főszereplők, emellett kik az úgymond “gonoszok” és kik a “jók” a történetben. Ezen kívül az izgalmas meseburok alatt sok ritkán feltett emberi kérdés lapul, amin jó elgondolkodni. Tovább nem ragozom, inkább rád bízom a döntést, de csak ajánlani tudom.:)

 3. Szia
  Én Barnás Ferenc: A Kilencedik című könyvét ajánlanám. Ha bár nem éppen önszántamból választottam hanem egy versenyre kellett elolvasni számomra pozitív csalódás volt, főleg hogy magyar írótól van. A történetről röviden annyit, hogy egy szegény családról szól akiknek 9 gyerekük van ( majdnem mind beszédhibás ). Hogyan telnek a napjaik és a nagy ház elkészüléséről. Ja és 1968-at írunk. Nem is a történet hanem a főszereplő gondolat menete fogott meg, az ahogy a történéseket leírja. Nem éppen boldog hangulat vételű könyv, bár nem mondanám valami nagyon szomorúnak sem.
  Többet nem is írok, rád bízom a döntést szerintem egy olvasást megér.

  Ui: Remélem minél előbb elolvasod az: Egy gésa emlékiratait!

 4. Szia!

  Én Rob Thurman : Éjvilág című könyvét ajánlom figyelmedbe 🙂
  Mégpedig azért, mert:
  – nagyon megfogott az Író stílusa. Kicsit pimasz és szemtelen, de nagyon nagyon vicces (sokat mosolyogtam rajta, míg olvastam). Hozzá kell viszont szokni, vagyis nekem hozzá kellett, mert durva a szövege. De persze, mit is várunk egy félig ember, félig démon ivadéktól, akinek cseppet sem habos torta az élete 😀
  – nem az a tipikus fantasy könyv szerelmi szállal, hanem egy amolyan rosszfiús beütéses.
  – a szereplők….hát igazából majdnem, hogy szerelmes lettem a főszereplő tesójába (Niko) 😀 (kimért, pontos, sosem hibázós, elérhetetlen típus).
  – a főszereplő (Cal) vicces, semmit sem vesz komolyan pedig igazán nagy veszélyben van mégis mindent félválról vesz.
  – a történetben rengeteg a fordulat, amit szintén imádtam. Csak úgy kapkodtam néha a fejem, hogy mi is van? Nagyon sok különböző fantasy lény megfordul benne, amiről nem is tud a halandó ember.

  Remélem megfelel az ajánló és felkeltette az érdeklődésed 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük