Ginger Snaps (2000)

Farkasvér
(Ginger Snaps)

horror

Szereplők:
Katharine Isabelle (Ginger)
Emily Perkins (Brigitte)
Mimi Rogers (Pamela)
Kris Lemche (Sam)
Jesse Moss (James)

Ginger (Katharine Isabelle) tizenhat éves okos lány. Titokban bizarr hobbit űz húgával, Brigitte-el (Emily Perkins). Halál jeleneteket állítanak be és fényképeznek le. Már kiskorukban megfogadták, hogy együtt fognak meghalni. Nagylánnyá válásának hónapjában, egy teliholdas éjszakán Gingert farkas harapja meg. Néhány nap múlva furcsa változásokat észlel testén és viselkedésén. Brigitte segítséget kér egy drogokban jártas fiútól. Közeleg Halloween éjszakája és a végzetes telihold. A lányok egyre jobban félnek, mivel ahogy a napok telnek, már nem csak a környék kutyái fogynak vészesen.

*

Mindenhol szőr – Spoiler!

A leírás a szokásos helyről van, így nézzétek el, hogy sz.. értékelhetetlen. Max. annyira jó, hogy tőmondatosan leírja a sztorit. (Kb. az ilyen minőségtől szokott elkezdeni tikkelni az igényes ember szeme…)

Az angol címét preferálom, mert a magyar köszönőviszonyban sincs az eredetivel (mily’ meglepő), de talán a szereplőket, és a csodás leírást átfutva mindenkinél lejön, hogy miért Ginger Snaps…

A sztori egyszerű, de valahogy eltelt az idő; nem sikerült rajta unatkozni, pedig lett volna rá néha egy-két tizedmásodpercnyi lehetőség.

A drágalátos szülőket, főként az anyukát, úgy tarkón csaptam volna párszor… A kedves srác kipurcan, amit nagyon sajnálok. 🙁 Galádság! A vége egy kicsit szenvedős, és a WTF a legjobb kombináció rá. (Elvileg van folytatása! :O)

A vérfarkasok megjelenítése egy csöppet gagyira sikeredett, de hát ez már nagyon régen volt…, mielőtt még szexi farkasfiúk kezdtek volna el rohangálni a vásznon. (Bár, egyeseket nem tartok annak, mint a közvélemény.)

Egyszer meg kell nézni! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük