Most fejeztem be az első évadot, és meg kellett kérdeznem magamtól, hogy:

Eddig mi a retekért nem néztem én ezt? 🙂

Jó, azontúl, hogy nem volt az elmúlt pár évben úgy igazán ilyesmire időm. 😀

Mostanában megy szombatonként az egyik adón, ott láttam belőle pár részt, de mivel így is párszor félbe kellett hagynom, mert épp indultam valahová, amellett voksoltam, hogy megnézem az egészet elejétől, a végéig. 😀

*

EREDETI CÍM: White Collar

amerikai sorozat
(2009-2014)

Szereplők:
Matt Bomer (Neal Caffrey)
Tim DeKay (Peter Burke)
Tiffani Thiessen (Elizabeth Burke)
Willie Garson (Mozzie)
Diahann Carroll (June)
Sharif Atkins (Jones)

A “fehérgalléros” bűnözőkre szakosodott FBI-ügynök, Peter Burke és az általa elkapott, leleményes és nem utolsó sorban sármos műkincstolvaj, Neal Caffrey alkut kötnek. Szabadlábra helyezik, ha tapasztalatával, hasonló észjárásával segít az igazságszolgáltatásnak rács mögé juttatni az “úri bűnözőket”. A nőcsábász Caffrey szabad kezet kap az ügyek felderítésében, ami komolyan megnehezíti a közös munkát.

*

1. évad

Matt Bomer… hát jaj… ^^ (Kár, hogy a saját csapatában játszik. :)) Ezt a szerepet teljes mértékben ráöntötték, az első pillanattól kezdve nyilvánvaló, és így az évad végére, már mást nem is tudnék Neal helyére elképzelni (még Bradley Coopert sem, pedig hasonló kiállásúak). Veszettül sajnálom, hogy csak kevés JÓ filmben látni, és ott is javarészt mellékszerepben, de talán ez annak is betudható, hogy az álomgyárnak sincs szüksége ugyanolyan fizimiskájú srácokra (fő az egyediség, az utánozhatatlan – javarészt férfiak esetében, DiCaprioból sem rohangál az utcán kismillió meg egy…) – Cooper volt előbb -, így nagy eséllyel csak másodhegedűs lesz Bomer. De kanyarodjunk vissza…

Burke. Rövid idő alatt elkönyveltem jó fejnek, de aztán voltak olyan megmozdulásai, hogy szívesen bemostam volna neki egyet. Egyébként nagyon csípem, meg a karaktere is jól ki van találva, de azért remélem, hogy nem lesz nagyon több szenya megmozdulása. Az évad vége felé érzésem szerint kicsit már sok volt a jó pofizása a feleségével, pedig Elizabeth tulajdonságai is rendben vannak, csak együtt… Jobban érdekel a Neal-Mozzie-Burke irányvonal.

Mozzie. Én kihalok rajta. 😀 Mindig mindent tud, mindent megold, jókor van jó helyen. Tökéletes problémamegoldó funkció gomb.

June – az áldott teremtés, aki azért talán mégsem annyira tiszta lélekben, ha már annyit utal a férje simlisségeire.

Szatyor. 🙂 🙂 🙂

Alapból a sztori is fantasztikus, engem totál leköt – egyetlen kivétel a dupla kezdés után a második rész, mert az valahogy egy kicsit mélyrepülés volt nálam. A Kate dolgot sajnálom, de azért pár esetben a csaj is tehetett volna ellene, hogy ne robbanás legyen a vége. Legalábbis érzésem szerint, inkább sodródott az árral, mint inkább tényleg tett volna valamit, amivel hamarabb megóvhatja magát és Nealt. Ezenkívül nem értem, hogy hogyan lehet Caffrey ennyire szűk látókörű. Tuti, hogy van még nagyobb cápa is, mint Fowler.

Megyek, nézem tovább, és majd arról is írok! 😉

>> 2. évad

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük