A változtatás oka

A kinézettel kapcsolatban ígértem, hogy írok még, szóval tessék:

Mindig imádom az aktuális kinézetet – most sincs másként -, bár az előzőnél talán többször is szóba került, hogy mennyire csípem. Nyár végéig én nem terveztem, hogy lecserélném azt, de év elején feltűnt egy hasonló dizájnú új honlap, témát tekintve is egy csöppet azonos irányú volt a dolog. Úgy voltam vele, hogy mivel nyílt forráskódokkal és dizájnokkal fut a honlap, bárki hozzáférhet a kódoláshoz, megnézheti és természetesen saját ízlése szerint kopizhatja, módosíthatja a saját honlapja számára, az alapsablont bárki letöltheti/telepítheti, stb., így nem igazán izgattam magam a dolgon. A honlap témája sem egyedi, szóval nem érdekelt.

Egészen addig, amíg azzal nem keresett meg egyik ismerősöm, hogy nézzem már meg a szóban forgó honlapot jobban…

Megtettem.

17 nagyobb – egyedi – (elefánt méretű) pontban azonos ezzel a lappal, és ezt a következtetést kb. 5 perc nézelődés alatt sikerült levonni, így a többi kisebb dologról már inkább szót se ejtenék. Biztos másnak is volt olyan érzése pl. egy könyv olvasása közben, hogy ezt már korábban más megírta, az előző évben látott filmben ellőtték már ezt a poént, korábbi más színdarab rendezése teljesen egybevág a most látottal, stb.

Természetesen mindenki a kisebb halból él, onnan merít ötletet, ahonnan akar, tud. Tipikusan az a helyzet, amikor kiadják pl. egy cégnek a megbízást azzal, hogy egy hasonlót szeretnének. A megrendelő rámutat a példára, a szolgáltató meg egy minimális változtatással lemásolja a mutatott példát. Innen üzenem, hogy csókoltatom a kedves kacsóit mindkét félnek, máskor tessék figyelmesebben dolgozni, mert ez most nagy bukta volt.

  • Nem most jöttem le a falvédőről. Sem én, se más, aki ezt a honlapot szereti. 🙂
  • Kódolás. Ha már ennyire kopimániás valaki, legalább nézze meg, hogy mit visz… Mert elég ciki, amikor konkrétan rá tudok mutatni a kódolásban sorokra, amik az eredeti sablonban nincsenek benne, és bár a honlapon közvetlenül nem jelenik meg – mivel háttér-folyamathoz van kötve – adott személyünk oldalán kb. semmi funkciója.
  • Visszakövetés. A legmezeibb látogatószámlálóban is meg tudom mutatni, hogy említett honlap indulását megelőzően, mikor volt enyhén szólva “érdekes” (a megszokottól eltérő) a honlap látogatottsága…; hogy csak néhány példát hozzak. Buuukta.

A honlap mostani sablonja is bárkinek elérhető. Tessék csak vinni, de legalább legyünk már annyira egyediek, hogy átnézzük, és a f@szságokat (aminek semmi funkciója, vagy épp troll módon azonosító névjegye a kopizott oldalnak, vagy full egyedi) nem visszük tovább. Igen, itt az egyedi dolgokon akadt fenn a szemöldököm…

A fentiek miatt előtérbe került a változtatás, és a legegyszerűbb módja a szokásos nyári dolgok előrébb hozatalával egybekötve tűnt jónak.

Peace.

Holnap metál.

A héten már várható valami érdemlegesebb bejegyzés is. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük