A Szépség és a Szörnyeteg

Nagyon régi színházas poszt, de most, hogy mondhatni vége az évadnak (kőszínházi léptékben), megjött a kedvem ezeknek a bejegyzéseknek a megírásához is. 🙂

2015. április 10.

Elmaradt élménybeszámoló

A Szépség és a Szörnyeteg

musical

Budapesti Operettszínház

Így értékelem

Nagyon szeretem ezt a mesét, többször láttam, több feldolgozásban. Most azért írok erről az előadásról, mert bár nem a kedvenc színészeim játszottak – hogy is írjam…, kiöregedtek ezekből a szerepekből, illetve újabb produkciók miatt le kellett adniuk ezeket a szerepeket –, pozitív csalódás volt számomra. Veszettül tartottam tőle, hogy a fiatalabb generáció nem hozza a darabban a megszokott minőséget, de azt kell írjam, hogy ebben az előadásban kifejezetten jó és élvezhető volt a játékuk.

A zenét szerintem nem kell külön dicsőítenem, mert pár dallam után mindenkinek eszébe jutna, és el kezdené dúdolni; viszont az hatalmas élmény, amikor látja az ember, hogy a zenekari árokban, vagy épp a takarásban mennyire elengedik magukat a művészek, mennyire élvezik ők is a zenét – még annak ellenére is, hogy ki tudja, hogy hányadszor adják elő. Szerintem ilyen egy igazán jó darab, amikor mind a művészek, mind a közönség önfeledten élvezik az egész előadást, több év távlatában is.

A díszletek magukért beszélnek, funkciójukat rendeltetésszerűen töltik be. Persze kifejezetten jól esik az ember szemének – igen sok opera után –, hogy a színpad mozgásban van, az egyes kellékeket használják is a színészek, nem csak középen állnak, mint egy faszent. De erről a dologról, emlékeim szerint, írtam részletesebben egy operában.

A jelmezek is nagyon találóak, szuperül meg lettek csinálva a tányérok, poharak, meg azért a szörny is teljesen hihetőre sikeredett. 😀 Mondjuk hozzá azért a színész alakítása is nagyban hozzátesz. 😀 Végül a befejezés… ahh.

Egy régebbi felvétel, a régi szereposztásokkal:

Képek

Pontozásra fel! – (1-5; 5 a legjobb)

Cselekmény/történet: 5 – imádás

Zene: 5 – kívülről mennek

Ének: 5 – rendben volt

Díszlet: 5, – azért egy kis portörlés lehet, hogy jól jönne

Jelmez: 5 – so lovely

Jegyár: 5 – bérlet volt

Ülőhely: 5 – itt is van bejáratott helyem

‘Vendéglátás’: 5 – visszajáró vendéghez méltó

Színlap

*

2014/2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük