Retro #05: Kockán nyert szerelem (1987)

A retró-vonat dübörög tovább.

Kockán nyert szerelem

A Hazard of Hearts

romantika, dráma

Szereplők:
Helena Bonham Carter (Serena Staverley)
Marcus Gilbert (Lord Justin Vulcan)

Diana Rigg (Lady Harriet Vulcan)
Edward Fox (Lord Harry Wrotham)
Neil Dickson (Nicholas)

Az idős Sir Staverley egyedül neveli lányát Serená-t. Sajnos a férfi szenvedélyes szerencsejátékos és mikor már más vagyona nincs, lányát teszi fel tétnek. Az eredeti nyertestől, Lord Wrotham-tól az aranyifjú Lord Vulcan szerzi meg a “nyereményt”. Kastélyába viteti Serená-t ahol a lány rájön, hogy az ódon falak sötét titkot rejtenek. Ráadásul Lord Wrotham is megtesz mindent annak érdekében, hogy visszaszerezze a lányt.

*

*nyálcsorgatás on*

A könyv volt előbb. (Barbara Cartland: Játék ​a szívvel)

Muszáj leszögezni az ilyesmit, mert egy csomószor megesik, hogy a könyv után csalódás a film. Nos, nem olvastam a könyvet, de mások ítélete szerint nem a világ legjobb alkotása. Így konkrétan nem tudok róla véleményt alkotni, hogy milyen, ezért adok majd neki egy esélyt, és persze mert a film meghozta a kedvem hozzá. 🙂

A film sem mai darab, ezért a jelenkor technikai megoldásai nem álltak rendelkezésre, valamint a történetvezetés is kicsit porosabb, mint a mai darabok esetében. Szeretem a régi – jó – filmeket, és tulajdonképpen néhány megkérdőjelezhető vágáson kívül, nem igazán tudnám elmarasztalni.

A cselekmény talán az egyetlen, amelyben szerintem egy kicsit gyengélkedett a film, de ez is inkább a mai kor stílusához szokott igények miatt tűnhetett fel. Meg lehetett volna jobban is csinálni egyes jeleneteket a sztori szempontjából, de így legalább több marad a fantáziára. 😉

A szereplőket tekintve, kisebb sokkhatás Helena Bonham Carter szűzies alakítása (próbálok most írás közben nem hangosan felnyeríteni), hisz legtöbbünknek inkább a kattant oldalát sikerült igazán megismerni (Harry Potter – Bellatrix Lestrange; Sweeney Todd – Mrs. Lovett). Marcus Gilbert abban az időszakban, nos, nagyon hmm…, jóvágású volt. If you know what I mean. Szóval érdemes egyszer megnézni, ha elege van az embernek a szuperhősökből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük