Sokkal több mint testőr (2017)

Délutáni kacagás.

Sokkal több mint testőr

The Hitman’s Bodyguard

akció-vígjáték

Szereplők:
Ryan Reynolds (Michael Bryce)
Samuel L. Jackson (Darius Kincaid)

Salma Hayek (Sonia Kincaid)
Gary Oldman (Vladislav Dukhovich)

Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy – lehetőleg élve – eljussanak a hágai bíróságra.
A helyzetük elég meredek, a fél gengsztervilág a nyomukban jár, egy könyörtelen kelet-európai diktátor (Gary Oldman) is a fejükre vadászik, és ha mindez nem lenne elég, még a bérgyilkos hírhedt felesége (Salma Hayek) is feltűnik a színen. Ráadásul a robbanásokkal, autósüldözésekkel kikövezett véres európai “vakáción” a két fickónak egymás idiotizmusát is el kell viselnie… de persze a szakmájában legjobb testőrön és lökött védencén nem olyan egyszerű kifogni.

*

Ki véd, kit?

Már az alapgondolat is muris, azaz, hogy egy bérgyilkosnak szüksége lenne testőrre… Mi ez, ha nem komikus elgondolás? A történt elején egész jól kikerekedik, hogy hogyan jut szerencsétlen testőrünk a züllés legalsó fokára – és természetesen a film során kiderül még néhány apró részlet, hogy ki, éppen mikor kire volt hatással. Bármilyen értelemben.

Ryant én nem bírom igazán: legalábbis inkább több filmben nem kedvelem, mint szeretem. Ezzel a mentalitással ültem be a filmre, és… inkább maradjunk annyiban, hogy semleges minőségben maradt számomra a film végére. (Egyébként, csak nekem tűnt úgy, mintha a szoliban felejtette volna magát? Pirított csirke…) Tulajdonképpen jó volt ebben a szerepben, de el tudtam volna mást képzelni helyette. 😀 Viszont Jackson… No comment. Imádom.

Szinkronosan láttam, ÉS IGEN. A magyar trailer esetében is vacak, de a teljes szinkron… Nem írom, hogy borzalmas (ja, de). Még Jackson hangja elmegy, de a többieké. Szerintem ez tipikusan az a film, amit jobb eredetiben megnézni; még próbálkozás szintjén sem éri meg full magyarul.

A poénok és egymás szívatása kellő arányban volt az akcióval, és amúgy leírhatom, hogy egész jól meg voltak csinálva az üldözéses-lövöldözős részek. Biztosan vannak szakértők, akik ezeket a jeleneteket is kifogásolnák, de ha azt vesszük, hogy mostanság milyen filmek gördülnek le futószalagszerűen a sorról, azt kell mondjam, hogy jól meg volt csinálva.

Nem sorolható a világ legjobb filmjei közé, de egy délutáni shoppingolást jól ki tudott egészíteni. Tulajdonképpen, akár egy egyszer-nézős esti programnak is elment volna. Lehet, hogy újra megnézem hétvégén? (Mindenképp eredetiben.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük