Meg Cabot: Esküvő ​olasz módra

1-2 évente újra szoktam olvasni. 🙂

*

Fülszöveg

A karikaturista Jane Harris boldogan indul élete első európai útjára, ahol barátnője, Holly esküvői tanúja lesz, aki vőlegényével, Markkal együtt elhatározta, hogy Olaszországban, a festői szépségű Le Marche tartományban mondja ki a boldogító „igen”-t. Ám amikor Jane a repülőtéren találkozik a vőlegény tanújával, Cal Langdonnal, a világutazó riporterrel, azonnal kibékíthetetlen ellenszenv támad mindkettejükben egymás iránt. A sors azonban úgy hozza, hogy – a fiatal pár boldogsága érdekében – kénytelenek elutazni Rómába… kettesben.
Meg Cabot ezúttal is elragadó humorral és a szokásos modern formát használva – a regény főként e-mailekből, levelekből, naplórészletekből áll össze – szórakoztatja olvasóit.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

5 pont

Csodakandúr. Cal. Olasz.

Köztudott, hogy elfogult vagyok a szerzővel, mert egyszerűen imádom a könyveit. Szerintem igen sok lány olvasta, vagy minimum hallott A neveletlen hercegnő sorozatáról, így talán érthető, hogy miért nagy durranás az írónő bármely könyve. Viszont.

El kell vonatkoztatni attól a sztoritól; igen, itt is hozza a megszokott e-mailes formátumokat, ami anno nagy durranásnak számított – manapság meg már tucatszámra nyomják az ilyen könyveket. Tehát, akkoriban ez a formátum nagy sikerű volt, de mostanság azért a sztori miatt szoktam újraolvasni… Nem egy útikönyv, de annyira hangulatba hozza az embert a tájjal, környékkel, hogy meghozza a kedvet egy kis olaszországi kiruccanáshoz. Még mi a jó benne?

Azontúl, hogy teljesen kikapcsol, megmosolyogtat…, Cabot életébe is beleláthatunk, hisz valamilyen szinten személyes ihletettségű a könyv. Nekem például, ez külön ad egy kis plusz színezetet a történethez.

A főszereplőket imádtam, kifejezetten Cal fogott meg, főként, amikor nem bunkó stílusban leledzett. 😀 Viszont Mark anyja egy satrafa, ahogy tukmálja a másik csajt a fiára – szerintem itt néhány olvasónak szintén lepereg egy deja vu. A többi szereplővel is egész jól elvoltam, nem volt úgy igazán senki, aki miatt letettem volna a könyvet, mert fárasztó.  A csodakandúros ötlet talán egy kicsit gyerekes, de még az elmegy kategóriába esik, jobb napjaimon talán azt mondanám rá, hogy cuki.

Régi kiadású, akkor talán még Ciceróék sem figyeltek annyira a szerkesztésre, korrektúrára, így találni néhány elütést… de kit érdekel egy függőágyban, vagy vízparton pihenve?

Bocsi az összeszedetlenség miatt, de ebben a nyári hőségben sikerült megfáznom… Ne kérdezzétek. 😀 V.

*

Amit én olvastam
Meg Cabot: Esküvő ​olasz módra

Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2006
Oldal: 306
Egyéb: Itthoni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük