Hangulatos.

*

Fülszöveg

Az ​életvidám, barátságos Julia Padden mindenkit kedvel, a kimért, zárkózott szomszédját, Cain Maddoxot kivéve. Nem számít, mennyire jóindulatúan közeledik a férfihoz, az minden alkalommal elutasítóan reagál. Amikor azonban Julia rajtakapja Caint, hogy ellopja az újságját, elhatározza, hogy mindenképp lebontja a másikat körülvevő falat. És ennek csak egy módja van: ha kedvességbe fojtja a férfit.

A lány lépésről lépésre dokumentálja a küldetését a blogján, amelynek a Tizenkét nap karácsonyig címet adja. Bár az első néhány kísérlete visszapattan a férfiról, aki még a házi készítésű csokis kekszet is visszautasítja, a története egyre több emberhez jut el az interneten, mind többen és többen kezdik követni a kalandjait. Így hát Julia folytatja a kísérletet, és szép lassan rájön, hogy az érzéketlen külső gondoskodó férfit takar, akit talán még szeretni is tudna. De vajon túléli-e a bontakozó szerelmük, ha kiderül: Julia ország-világ elé tárta formálódó kapcsolatukat?

Debbie Macomber legújabb karácsonyi történetében hitet tesz amellett, hogy a kedvesség csodákra képes.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4,5 pont

Ebenezer. Blog. Borító.

Volt egy teleírt papírom a benyomásaimról ezzel a könyvvel kapcsolatban, de sikerült valahová elkevernem, tehát elnézést, ha kicsit összeszedetlen lesz a véleményem. 😀

Elsőként a könyv borítója fogott meg, és mint kisgyerek a cukorkaboltban, csorgattam a nyálam a könyvesboltban érte. Kerülgettem egy darabig, beleolvastam, megtetszett és… nem. Nem vettem meg. Aztán egy nagyobb könyvrendelésnél beledobtam a kosárba, hogy ingyen szállítást kapjak. A mai napig imádom a borítót, a színeket, az összképet, ugyanis önmagában elajándékozhatóvá teszi a könyvet. Bizony, szerintem egy szép, egyszerű és kedves ajándék ez a könyv bárki részére. (Nahát, még ajándék tippeket is adok.) Igaz, talán találóbb a dolog, ha pár nappal az ünnep előtt kapja meg az ajándékozott.

Ha épp nem vagy hangulatban az ünnephez, vagy pont azért, mert már a könyöködön jönnek ki a karácsonyi dalok, készülődés, érdemes beszerezni a könyvet. Végtelenül egyszerű, könnyen fel lehet venni a fonalat, így nem probléma, ha két tepsinyi süti sütése közben olvasod, vagy épp a fürdőkádban egy pohár bor mellett relaxálva a napi rohanás után.

Amolyan kis léleksimogató a sztori, végtelenül egyszerű. Az alapsztori egyértelműen a Karácsonyi énekből merítkezik, így aki szereti azt a történetet, ebben sem fog csalódni. Persze ezáltal végképp elspoilereztem a sztorit… vagy nem? Vannak benne párhuzamok, de azért a szerelmi szál… Na, az azért szívet melengetően elrugaszkodik az említett klasszikustól.

Tetszett, hogy blog formájában megörökítette a hősnő a próbálkozásait – hogy megismertesse mással az ünnepi hangulatot, örömöt -, de biztos vagyok benne, hogy az olvasók többségét lehetett volna még bombázni további sztorikkal. Meg alapból nehézkesnek tűnt annak kivitelezése, hogy leírta a szerző magát a sztorit, és akkor a főszereplő úgymond újra leírja a vele történteket. Tehát, azt jobban ki lehetett volna használni, és nem utolsó sorban kreatívabban közvetíteni. De talán ez is mutatja, hogy mennyire a szórakoztatásra, kikapcsolásra ment az írónő. (Lebegjen a lelki szemetek előtt, hogy két tepsinyi süti közötti olvasásra kiváló. :D)

A szereplők egytől egyig szerethetőek, és még a főszereplő Ebenezer (Cain) is, valójában rögtön belopja magát az ember szívébe. 😉

*

Amit én olvastam
Debbie Macomber: Tizenkét ​nap karácsonyig

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2017
Oldal: 236
Egyéb: Itthoni

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük