I-Huan: Makrancos ​hercegnő 1.

Kezdjük az elején. 🙂

*

Fülszöveg

Történetünk az ősi Kínában, a Szung-dinasztia idején játszódik. A birodalomban a hírhedt Csin Kang felkelés miatt nagy zűrzavar uralkodik. A közelgő pusztítástól tartva Liu császári ágyas fájó szívvel egy közember, Tang Huj gondjaira bízza karon ülő leányát, Ji Fu hercegnőt. Tang Huj a gyermekkel együtt délre menekül, és így Ji Fu hercegnő holléte a rejtély ködébe vész…

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

5 pont

Manga. Ruhák. Sokszög.

Ez az a mangasorozat, amelyet már ősidők óta el szerettem volna olvasni. Kb. egy éve botlottam újra bele ezekbe a könyvekbe, az egyik könyvtárban, ahová többek között járok. Sajnálatomra pont az első kötet nem volt meg az intézménynek, bekéretni meg nem volt kedvem. Tehát egy évig, ahányszor elzarándokoltam a könyvtárba, mindig megnéztem a képregény/manga szekciót, hogy hátha valami csoda folytán állományba kerül az első rész is. Egy nap tényleg mázlim volt, és helyben levágtam egy örömtáncot a polcok között. 😀

A borítójától annyira nem ájultam el, mármint azon a rajzolt karakterek szerintem pont nem adják vissza a manga hangulatát, de ahhoz kétség sem fér, hogy a színek tök jól harmonizálnak. Mivel elég régen olvastam mangát, azért kellett egy-két oldal, amíg visszarázódtam a manga helyes forgatásába. Nyugi, hátulról kezdtem, csak az egymást követő képek zavartak egy kicsit meg.

A rajzok nagyon szépek, főként a gazdagabb anyagú ruhák, amelyek részletes kidolgozása azonnali viselésre is ösztökélné az olvasót. A karakterek tekintetében persze a legcsodásabb Csung Lu Vu, de elsőre inkább kinézetre megkapó, mint viselkedésre.

A történetet hűen leírja a fülszöveg, senki ne számítson agyonfondorlatoskodott cselekményre, mert annak csalódnia kéne. A sztori eleje egy kicsit katyvasz, sikerül a mély vízbe dobni az olvasót, de hamar fel lehet venni a fonalat, és onnantól simán követhető a cselekmény, meg hogy ki kicsoda.

Mint minden történet mozgatórugója általában, a szerelem is központi szerepet kap a sztoriban (hisz ismeritek a kis virágos lelkem, más olvasmány nehezebben csúszna :D). Szóval belecsöppenünk egy szerelmi háromszögbe, vagy ó…, inkább sokszöget mondanék. Főhősnőnk Tang Cse Li, akire rá lett bízva – Tang Hujba szerelmes. Most szerintem Tang Huj érzéseit hagyjuk figyelmen kívül… Csung Lu Vu – főhősünk, aki khm *nyalni valóan* khm néz ki -, egy kurtizánhoz szokott járni (Taj Hszüan), hogy szerelmes-e belé, megint egy másik kérdés. Persze a nő azért gyengéd érzelmeket táplál a délceg irányába, aki… és ez a következő kötet tartalma.

*

Amit én olvastam
I-Huan: Makrancos ​hercegnő 1.

Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2007
Oldal: 176
Egyéb: Könyvtári

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük