Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Egyszer volt, hol nem volt…

*

Fülszöveg

Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.

A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4,5 pont

Kalóz. Szirén. Borító.

Hosszú idő után, végre sikerült egy olyan könyvet a piacra dobniuk Könyvmolyképzőéknek, aminél tényleg vártam, hogy megjelenjen. Aztán persze egy kicsit kerülgettem, mint macska a forró kását; végül amikor rám kacsintott a könyvtárban az egyik polcról, kikölcsönöztem. Van annyira jó könyv, hogy simán el tudnám képzelni itthon is a polcon.

A borítója nekem nagyon bejött, de lehet azért, mert mostanában a kiadónál valamiféle borító-elbénázó betegség ütötte fel a fejét. Bármily fájó leírni, de az esetek igen nagy részében a borító adja el a könyvet, tehát ténylegesen kéne rá fordítani időt és egy kis zsetont is, hogy minőségit kapjanak az olvasók… Szerencsétlen Christine barátnőm annyiszor kap könyvborító általi agyvérzést, hogy már csak az ő érdekében is, jó lenne, ha a könyvmolyosok összekapnák magukat.

Kifejezetten jót tett a lelkemnek, hogy vízre szálltunk ebben a történetben; manapság annyi ugyanolyan klisés sztori megy át a kezeim között, hogy kifejezetten üdítő volt a változatosság. Talán ezért is kap magas pontszámot, de sajnos nem tudnék cselekménybeli kirívósággal jönni. Ez pedig a könyv hibája. A nem tökéletes gyöngyöt is hibátlanul ragyogónak látjuk egy kupac hínár között. Totál megörültem a változatosságnak. Ha rögtön megírtam volna a véleményemet, amikor befejeztem a könyvet, egy-két negatívumon kívül az égig magasztaltam volna; de így jóval később, azt kell mondjam, hogy arra emlékszem, hogy jó volt a történet, de egyáltalán nem hagyott mély nyomot. Visszagondolva, többször olvasós könyv, mert totál kiesik az ember emlékezetéből a sztori.

Várom a folytatást, mert jó a történet – meg szerencsére nem annyira tucat; persze a klisék itt is fel-felütik a fejük -, de leköti az embert, és végső soron ez a lényeg, nem? Szakadjunk ki a szürke hétköznapokból! Legyünk kalózok, csirkefogók, vagy épp szirének!

*

Amit én olvastam
Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Oldal: 284
Egyéb: Könyvtári

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük