Addams Family – A galád család (2019)

Végre bővült a családról szóló művek száma.

Addams Family – A galád család

The Addams Family

animációs családi vígjáték

Szereplők:
Oscar Isaac (Gomez Addams)
Charlize Theron (Morticia Addams)

Chloë Grace Moretz (Wednesday Addams)
Finn Wolfhard (Pugsley Addams)
Snoop Dogg (It)

Csettintésre készülj! A Halloween első számú famíliája, Addamsék visszatérnek a mozivászonra első animációs vígjátékukban. A környék legfurább családja viccesen, szokatlanul és nevéhez méltó módon értelmezi újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni.

*

Valaki csettintést említett?

Köszönjük a fantasztikus történetleírást, port…

Nem is jöhetett volna ki jobbkor, mint Halloween előtt az újabb produkció az Addams Family mindennapjaival. Mielőtt mindenki eldobna mindent, és rohanna megnézni egy moziba:

  • Én is azért mentem, mert hahhó! Egy újabb részlete a kedvenc famíliámnak.
  • Kedvem lett már az említésüktől, megnézni a többi eddig elkészült filmet is.
  • Meg persze itt volt ez a fantasztikus halloweeni időzítés.

Szóval több minden miatt döntöttem úgy, hogy moziban nézem meg, annak ellenére, hogy az előzetesekben nem tűnt egy kiválóan összehozott filmnek.

A legnagyobb problémám már az elején az volt, hogy az animált szereplők irtó gagyira sikeredtek. Persze a família tagjai amúgy sem mindennapi kinézetűek, de az ő figurájukat néhány perc után meg lehetett szokni, viszont a többi karakter félelmetesre sikeredett, főként az orruk. Hozzájuk képest a család teljesen normálisnak tűnt végül.

A történet a mindenség elején kezdődik, azaz Morticia és Gomez esküvőjével, majd a lakhelyük megválasztásával, a fészekrakással folytatódik, tehát aki totálisan nincs képben a sztorival, annak sem kell tartania tőle, hogy nem fogja érteni a sztorit. Szerintem a történet nem tartogatott semmi váratlan fordulatot, minden egyszerű, érthető volt, vagy épp kiszámítható. A gyerekeknek tetszett és a felnőtteknek is tartogatott poénokat; én is jól elrötyögtem rajta.

Ami miatt biztosan megnézem hamarosan újra, az a szinkron. Mindenképpen szeretném látni eredeti hanggal, mert nem írom, hogy borzalmas volt a magyar, de totál kiégtem például az olyan dolgokon, hogy a neveket is lefordították, főként Wednesday-t Szerdára. Még a kisebbek is felkapták erre a fejüket… Tényleg no comment.

Összességében a film nem egy kasszasiker, de mindenképpen ajánlom egy egyszeri megnézésre, főként azoknak, akik hozzám hasonlóan bírják őket. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük