Emily Brightwell: Mrs. ​Jeffries és a halott orvos

Egy kis könnyed krimi Halloween alkalmából.

*

Fülszöveg

Ha Miss Marple házvezetőnő lenne, úgy hívnák: Mrs Jeffries.
A külföldön nagy sikerű sorozat főszereplője az okos, csavaros eszű Mrs Jeffries. Remek logikájával és elsőre ártatlannak tűnő kérdéseivel minden gyanús esetben rávezeti munkaadóját, a kedves, naiv, ám sajnos egyáltalán nem pengeagyú Whiterspoon felügyelőt a helyes megoldásra. Ráadásul Mrs Jeffries mindig készen áll egy kis saját detektívmunkára, hogy elősegítse a felügyelő nyomozását.

Amikor holtan találják Dr. Slocumot az elegáns rendelőjében, úgy tűnik, véletlen baleset érte az elismert londoni orvost. Csakhogy Mrs Jeffries szerint egyes körülmények meglehetősen rejtélyesek. Miért a hátsó ajtón keresztül érkezett látogatóba Dr. Hightower az elhunyt kollégához? Mi történt pontosan az előző szombaton Mrs Crookshank teadélutánján? Mit titkol Mrs Leslie francia szobalánya? És kinek állhatott érdekében mérgező gombát csempészni az orvos vacsorájába?

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4 pont

Angol. Nyomozós. Borító.

Akik régebb óta olvasnak, tudják, hogy nem vagyok egy kiemelkedő krimi rajongó. Nekem a kis romantikus sztorik valahogy jobban fekszenek, de ez nem jelenti azt, hogy nem szoktam elkalandozni. Mivel nem vagyok a krimik mestere, ezért az ilyen könnyed típusú sztorik pont kielégítik a néha felmerülő kívánalmam “valami más” iránt.

Szerintem nem kell oldalakat írnom arról, hogy tipikusan a borítón akadt meg a szemem. Alapból olyan színek dominálnak, amelyek közel állnak a szívemhez, a grafika meg meg friss felüdülést jelentett a tucat könyvborítók között. A könyvben lévő rajz segít hangulatba hozni az olvasót, már a sztori elején…

Mint írtam, nem totálisan furfangos-agycsavarós történet ez, hanem a kellemes, könnyed fajta, megbolondítva egy csipetnyi angol életérzéssel. A néha esetlen felügyelőt segítő háznépe, akik olykor maguk is bénáznak, kellő szórakozást nyújtanak a történet során és általuk maga az olvasó is részese tud lenni a nyomozásnak.

Hogy ki a tettes? Olvassátok el! 😉

Azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan, nem szakavatott krimifalók, hanem csak csínján olvasgatnak ilyen történeteket. Pont kellően eltér a más műfajt kedvelők sablonjaitól, de csak bepillantást nyújt a megszokottól eltérő világba.

*

Amit én olvastam
Emily Brightwell: Mrs. ​Jeffries és a halott orvos

Mrs. Jeffries 1.

Kiadó: Kulinária
Kiadás éve: 2016
Oldal: 256
Egyéb: Könyvtári

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük