E. K. Johnston: Ezer ​éjszaka

A borító…

*

Fülszöveg

Mikor a hatalmas és veszedelmes uralkodó megérkezik a sivatagbeli faluba, hogy magával vigye leendő asszonyát, lesz egy lány, aki kiáll elé, hogy megmentse a nővérét – még azon az áron is, hogy önmagát áldozza fel. Az uralkodó palotájában a lányra a biztos halál vár. Ám éjre éj jön, és a lány elbűvöli a királyt a történetével, amely különös mágiát sző kettőjük közé, megelevenítve a lány szavait. Ahogy a történet kanyarog, és színnel telik meg, a lány varázsa is egyre erősödik. Ám elég erős lesz-e ahhoz, hogy megmentse az életét?

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

3 pont

Kelet. Mese. Borító.

Ez a sztori el van átkozva. De komolyan! Most állok neki ennek a bejegyzésnek másodszorra, mert az elmúlt fél órányi pötyögésem a könyvről, huss, eltűnt az éterben. Biztos azért, mert alapból nem írtam túlzottan jókat. Kezdem az elején… újra.

A könyvtárban bóklásztam, amikor szembe jött velem ez a gyönyörű borító – így képen annyira nem adja át a színeket, élőben sokkal szebb. Ha követtek, akkor ismertek, ilyesmivel meg lehet venni kilóra. Próbálom a mai napig leküzdeni, hogy ne borító alapján ítéljek, de néha elgyengülök, mint ebben az esetben is. Viszont elolvastam a fülszöveget, és azt is rendben találtam, így nem volt kérdés, hogy jön velem.

Én annyira szerettem volna szeretni ezt a történetet, de tényleg! Az elejével úgy voltam, hogy oké, később talán be fog indulni a történet, de sajnos akkor sem hozta el a várt pluszt. Volt egy mélypont, ahol félretettem a könyvet, majd vissza is vittem a könyvtárba. Ez az elvesztett érdeklődés sajnos években mérendő, de mivel olyan fantasztikus ötleteim vannak, mint például az olvasmánylistám csökkentése, ezért megembereltem magamat. Reméltem, hogy sikerül a sztorinak felpörögni, vagy történik valami, amire azt tudom mondani, hogy igen, megérte elolvasni ezt a könyvet, de sajnos a végéig megtartottam a korábbi véleményemet.

A fonalat a legelejétől felvettem, nem okoz problémát más kultúra, vallás megismerése, ezekről olvasni, de azért volt egy rész, amikor egy pillanatra nekem is fennakadt a szemem, és onnantól végképp a NAGYON mese – sajnos nem a jók közül való – kategóriába soroltam. Ha ezután valaki veszi a bátorságot, hogy elolvassa a könyvet, akkor kíváncsi lennék rá, hogy megtalálja-e azt a pontot, ahol másodjára, már tényleg elengedtem ezt a sztorit, és tényleg csak azért olvastam, hogy a végére érjek.

Szép borító, jó fülszöveg…, de a folytatást, köszönöm, nem szeretném olvasni.

Egyébként nem tudom, hogy mi van mostanában velem, hogy mellényúlok a könyvekkel, de lassan a kezembe akadhatna egy igazán jó történet, vagy akár több is.

*

Amit én olvastam
E. K. Johnston: Ezer ​éjszaka

Kiadó: Menő Könyvek
Kiadás éve: 2017
Oldal: 304
Egyéb: Könyvtári

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük