3

*

Egy kis keddi borítómustra.

Közeleg az évnek az az időszaka, amikor mindenki ajándékot ad mindenkinek, de addig is el kell jutni… Ez a borító engem megvett kilóra anélkül, hogy jobban elolvastam volna, hogy milyen sztorit rejt; arról meg nem is beszélek, hogy mennyire menő esetleg ilyen kinézetű ajándékot – könyvet – adni.

Persze egy kicsit a fiatalabb korosztály felé vittem el ezt az ajándékozós ötletet, de másik oldalról nézve, az idősebbek is nyugodtan belevethetik magukat a könnyedebb, mesés, gyerekkönyvekbe is akár. Nincs is jobb időszak a mostaninál, hogy egy kicsit ledobjuk magunkról a felnőttséget, és egy picikét visszalazuljunk az önfeledt játékos gondtalanságba.

*

Ivy ​Pocket egy átlagos szobalány, aki átlagon felülinek képzeli magát. Miután munkaadója inkább elszökik Dél-Amerikába, mint hogy tovább élvezze a társaságát, ifjú hősnőnk egyedül marad koszt és kvártély nélkül Párizsban…
Ekkor Ivy váratlanul testhezálló feladatot kap. Fejedelmi fizetség ellenében Angliába kell vinnie a titokzatos Óragyémántot, hogy a születésnapos (és roppant ellenszenves) Matilda Butterfield nyakába akassza.
A szobalány azonban hamarosan sötét rejtélyek és gyilkosságok hálójában, na, meg egy összeesküvés kellős közepén találja magát. Mindenki az Óragyémántra feni a fogát, hiszen a kő valójában átjáró egy másik világba…

„És ekkor történt. Ismét fellobbant bennem a vágy, mint a grófnő hálószobájában. Őrült vágy. Kétségbeesett kényszer. Egyetlen dolgot akartam: felvenni a nyakláncot. A nyakamba akasztani. Látni magam az Óragyémánttal a nyakamban. Igen, igen, megígértem a grófnőnek, hogy nem teszem. De mi baj lehet belőle? Felpróbálom, csak egy másodpercre. Vagy egy-két percre. Aztán leveszem. Soha senki nem tudja meg…”

Ami a polcra került nálam ideiglenesen

Kiadó: Kolibri

Kiadás: 2016

Oldalszám: 316

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük