Romantikus

*

Fülszöveg

Emma épp elég katasztrófafilmet látott már…

Így amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni.

A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt azt is elmondja, hogy sosem volt még igazán szerelmes.

Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér. Mikor Emma rájön, hogy földi pályafutása még nem ért véget, csak egy dolgot akar. Minél előbb hazamenni, és soha többé nem találkozni a kedves, és most már minden titkát ismerő idegennel.

Az élet azonban mást tartogat számára…

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4 pont

Titkok. Repülés. Film.

Nyilván nekem is kiütötte a szememet ez a könyv, mivel a csapból is ez folyt. Kivételesen előbb szerettem volna megnézni a filmet, mert az jobban érdekelt, miután megláttam, hogy ki írta a könyvet. Kinsella a boltkóros sorozatával egy kicsit leszerepelt nálam, szóval nem fűztem hozzá sok reményt.

A filmet végül nem láttam, mert nem volt igazán senki, akit el tudtam volna rángatni rá, egyedül meg nem akartam megnézni. Mivel a könyv tényleg minden bokorban fellelhető volt, ezért nem kérdés, hogy egy könyvesboltban majdnem a kosaramba ugrott. Beleolvastam, és teljesen jónak tűnt, de végül győzött a pénztárcám suttogása, hogy a halomnyi válogatott könyv mellé, már nem fog elférni. Nem mondanám, hogy fájó szívvel, de végül némi csalódottsággal ott hagytam.

A történet tök jól indult szerintem, nevetgéltem az elején, aztán valahogy kicsit ellaposodott. Én meg inkább az a fajta vagyok, aki nem adja fel, ha kicsit érdektelenebbül indul a sztori, és csak később pörög fel jobban. De ez… A történet közepén lagymatag könyvek esetében, előbb leteszem, minthogy végigolvassam. Azért nem volt annyira vészes, mert simán ledaráltam, amikor átlendültem a holtponton, és tulajdonképpen olvastatta magát a könyv utána, szóval nem panaszkodhatok jobban erre.

A fő problémám valójában az, hogy összességében egy teljesen felejthető története van. Elolvastam, jó volt, néhol rötyögtem rajta, de végül szerintem két hét múlva újra kéne olvasnom, hogy az elejétől a végéig el tudjam mondani belőle a történéseket. Ezt egy kicsit sajnálom, de legalább újraolvasás esetén, mindig érdekes lehet… 😀

El tudom képzelni a könyvespolcomon, de ezt inkább az agresszív marketingnek tudom be, minthogy tényleg ennyire vágyom rá, hogy meglegyen, miután már olvastam.

*

Amit én olvastam
Sophie Kinsella: Tudsz ​titkot tartani?

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2019
Oldal: 400
Egyéb: Kölcsön

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük