Sarah MacLean: Hozományvadászok ​kíméljenek!

Piszkos Péntek

*

Fülszöveg

Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

5 pont

Birtok. Házasság. Angyal.

Spoilert tartalmazhat innen.

Tudjátok, hogy mit jelent, ha pénteken van könyvajánló? Aki lemaradt volna, annak itt egy kis emlékeztető. Na, azért nem kezdem rögtön egy túlságosan szaftos darabbal, hanem csak egy kis könnyed olvasmánnyal, hogy ráérezzetek a piszkos péntek mivoltára. 😉

A könyv borítója gyönyörű, bár a könyvesboltban a 20-30 darab egymás hegyén-hátán, egy kicsit sokkhatásként tudott hatni a színvilágával. Mindenesetre a kép és a szín nagyon jó választás volt, Penelope karakterét egész jól visszaadja szerintem. A könyv könyvmolyképzőéknél az arany pöttyös kategóriába került, ami megfelelő választás neki, de sajnos ezzel az is jár, hogy a borítón muszáj valaminek aranyozottnak lennie. Az összhatásba beleillik az aranybetűs cím, de ez egyben a halála is neki; az első olvasás után egyes betűk aranyozása már szinte el is tűnt. 🙁 Ha kölcsönadom valakinek, akkor meg már biztos, hogy az aranyozás felének annyi. Ezt igazán sajnálom, de majd valahogy csak túlélem. 😀

A történet tekintetében nem tudok túl sok mindent mesélni, mert óriási cselekmények nincsenek benne, annál inkább rengeteg lamentálás, és hosszan mesélés. Olyan történetszövése van, ami a kevés cselekményt is olvasmányossá varázsolja. Nem mondom, hogy letehetetlen a történet, de mindenképpen a darálós fajta, amire ha ráérez az ember, vagy fogékony egy kicsit rá, akkor úgy beszippantja, hogy végigolvassa az éjszakát. Az irodalmi értékét inkább ne nagyon keresse senki sem – főként mivel bekerült a piszkos péntekes bejegyzések közé –, maradjunk meg annyiban, hogy azok a részek elég hosszúra vannak megírva. Nem viszik el a sztorit, tehát nem csak arról van benne szó, hanem, mint ahogy írtam, van benne elég hmm… nem a tépelődés a megfelelő szó, de most nem fog jobb eszembe jutni. (Bocsi, sok minden történt ma, és nem feltétlenül megy már megfelelően helyesen a szövegezésem.)

A karaktereket én szerettem, bár Penelope nem olyan személy, akivel feltétlenül barátnők lennénk, de nem is irritált, ami azért már valami. Annál inkább volt fárasztó az anyja, meg Olivia… Az Angyal tulajdonosai mind egytől-egyig a szívembe lopták magukat, szóval alig várom, hogy az ő történetük is sorra kerüljön, mert itt természetesen csak Bourne volt terítéken, a többiekről meg javarészt csak elhintett morzsák voltak a sztoriban. Mindenesetre meglepődtem, hogy pont Cross lesz a következő, de kíváncsian várom, főként, hogy reménykedtem, hogy Philippa nem azt a tökfejet választja majd.

Tudom ajánlani ezt a könyvet azoknak, akik egy kis rózsaszín felfújtra vágynak… 😉

Én meg addig várom a következő kötetet, remélem mielőbb kiadják. 🙂

*

Amit én olvastam
Sarah MacLean: Hozományvadászok ​kíméljenek!

A szerencsejáték szabályai 1.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2019
Oldal: 480
Egyéb: Saját

*

„Michael nem tudta türtőztetni magát. Felnevetett, magára vonva a felesége figyelmét, akinek szemöldöke zavartan összeszaladt, mintha a férje egy furcsa növényfaj lenne, amelyet épp az imént fedezett fel.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük