Manga

*

Fülszöveg

Kazuna Takasirón úrrá lesz a múlt fájdalma. Amióta édesanyja meghalt, rémálmok és látomások emésztik őt. Mikor rátalál elveszett nővérére, Csizunára, felfedezik, hogy nem csak családnevükben azonosak. A testvérek különös vérbaj átka sújtja – a kórtól vámpírokká változnak. Miközben végzetük ellen küzdenek, Kazuna és Csizuna megpróbálják megfékezni a vágyat, mely új életformájuk nélkülözhetetlen velejárója…

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4 pont

Manga. Vámpírok. Család.

Ha már itt tartasz az olvasással, akkor minden bizonnyal megragadt, hogy egy mangáról szól ez a bejegyzés. Amikor tettem fel a polcra az egyik korábban olvasott könyvet, megakadt a szemem ezen a mangán, ami szép csendben várta, hogy egyszer sor kerüljön rá.

Emlékszem, hogy még valami akció keretében vettem néhány mangát, amelyekre mindig sajnálok egy tonna pénzt kiadni, mert olyan kis vékonykák. Igen, tudom, a rajzolás és a nyomás sokba kerül, meg kell fizetni, de bármily meglepő, könyvvásárláskor a saját pénztárcámat védem (vagy nem), így előbb kölcsönzök a könyvtárból mangát, mint megveszem. Sajnos. 🙁 De azért ha kutakodnék, így is találnék kb. 30 mangát itthon. Csak úgy. Véletlenül. (A pénztárcámnak ne mondjátok meg.)

Az alapötlet nekem nagyon bejött, de nem a fülszöveg alapján, hanem amikor már olvastam a sztorit, akkor jött meg a kedvem igazán hozzá. Sajnos “dramaturgiailag” egy kicsit kusza, csapkodó, ami miatt egy csöppet nehezen követhető, de túlélhető, tehát emiatt nem kell szerintem temetni ezt a mangát.

A rajzolást egyszerűnek mondanám, nincsen benne semmi csicsa, inkább az a haladós fajta, amit egy óra alatt simán le lehet darálni, mert a sztori viszi előre, nem a rajzokon, környezeten való nyálcsorgatás. Tény, hogy vannak jobb és szebb mangák, de nekem tetszett ez is, ezért már be van izzítva a következő kötete. 😉

*

Amit én olvastam
Tóme Kei: A ​bárány panasza 1.

A bárány panasza 1.

Kiadó: Mangattack
Kiadás éve: 2008
Oldal: 204
Egyéb: Saját

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük