Piszkos Péntek

*

Fülszöveg

Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet.
A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés.
Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb.
Legalábbis így volt egészen Alyssáig.
Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit.
De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden.

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4,5 pont

Péntek. Alkalmi. Ügyvéd.

18 éven felülieknek.

(Nehogy valaki rózsás lelkében törés keletkezzen.)

Spoilert tartalmaz innen.

Megint péntek van, így tudjátok, hogy biztosan valami nagyon-nagyon piszkos olvasmánnyal rukkolok elő… Ez ma sincs másként, főleg, hogy sikerült pont egy igazán szaftos darabra ráakadni. Nem hallgatom el, hogy a sztorit már korábban olvastam egyszer (ne keressétek, hogy mikor, mert moly.hu-n nem jelöltem – ez általában előfordul az olvasmányaim min. felével), így nem volt akkora megrázkódtatás a múltban való turkálás másodjára…

A borítója nyalni-, azaz néznivaló, bár a magyar kiadásban szerintem sikerült megtörni a báját a rózsaszín címmel, annak ellenére, hogy magával a színnel kiegyeznék más esetben. Mindegy, nem lehet minden tökéletes.

Itt kéne egy hegynyi ömlengésnek lennie a tartalomról, de mivel piszkos péntekes bejegyzésről van szó, ezért ezt mindig egy kicsit félve kezdem el írni…, szerintem nem kell ecsetelnem, hogy miért. A fülszövegből így is lecsíptem egy részt, mert khm… Az ismerőseim mindig ki szoktak bukni azon, amikor könyvesboltban fennhangon kijelentem, hogy épp a pornókönyvek mellett evezünk el. Nálam az olyan könyvek, amik tele vannak nyílt szexuális jelenetekkel, ebbe a kategóriába esnek, hiába szépítik azzal a kifejezéssel, hogy ponyvaregény. Ezek között is van különbség, van ami csak szimplán romantikus típus, és pl. van, ami pornókönyv kategóriájú, mert nincs is másról benne szó, csak erről.

Ennél a könyvnél próbált az író nem csak erre rámenni, de belebukott, szóval nyíltan kijelenthetem, hogy az olvasó igenis egy pornókönyvet kap a kezébe. Érzésem szerint, az eleje erre a macska-egér játékra fókuszál, és csak az utolsó negyedben kapunk igazán érdemi válaszokat a kérdésekre, a múltbeli dolgokról tudomást is javarészt itt szerzünk, tehát tipikusan az a fajta, hogy az író próbálta a vulgáris megnyilvánulásait és “alkotói dömpingjét” díszes csomagolásba tenni, hogy az olyanok, mint én, ha lehet, ne taszítsák a pornókönyv kategóriába, hanem mívesen a ponyvaregény szekcióban maradhasson. Nem jött össze.

Összességében, még így is a jobbfélék közé esik a könyv, azért látszik, hogy volt vele meló, így nem is mernék neki rossz pontszámot adni – főként, hogy már másodjára olvasom el, tehát ebből talán kitűnik, hogy nem Ördögtől való ez a könyv. 😀 Azért nem adok neki teljes pontszámot, mert igenis lehetett volna jobb is, és amikor ezzel az érzéssel teszek le egy könyvet, akkor galád módon élek a pontozási hatalmammal.

*

Amit én olvastam
Whitney G.: Alapos ​kétely

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Oldal: 382
Egyéb: Kölcsön

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük