Ezt a filmet nekem találták ki.

Kőgazdag ázsiaiak

romantikus vígjáték

Szereplők:
Constance Wu (Rachel Chu)
Henry Golding (Nick Young)
Michelle Yeoh (Eleanor Young)
Lisa Lu (Ah Ma)

Rachel, a fiatal, amerikai-kínai származású, New York-i egyetemi tanár elkíséri barátját, a szintén egyetemi tanár Nicholast Szingapúrba, a férfi legjobb barátjának esküvőjére. Izgatott, mert először utazik Ázsiába, és picit tart a Nick családjával való találkozástól. Rachel meglepődik, amikor kiderül, hogy Nick elmulasztott néhány dolgot közölni vele az életével kapcsolatban. Kiderül, hogy nemcsak az ország egyik leggazdagabb családjának a sarja, de az egyik legkeresettebb agglegénye is.

*

Crazy. Rich. Asians.

Vannak azok az esték, amikor semmi sem jó, nincsen semmi a tévében, olvasáshoz fáradt vagy, de elaludni mégse tudsz, szóval azért mégis gyilkolnád valamivel az agysejtjeidet. Na, végigböngészve a filmkínálatot előtérbe ugrott ez a film. Ködös emlékeimből felrémlett, hogy van egy ilyen nevezetű könyvsorozat, és ha minden igaz, akkor abból csináltak egy filmet…

Annyira nem érdekelt, hogy utánanézzek az igazamnak (csak a film után kerestem rá), szóval gondolkozás nélkül elindítottam. Igazán jó kis limonádé volt egy semmilyen estére. A képi világát imádtam, a sztori elment, igaz a végén már túlontúl összecsapottnak tűnt, de szerettem. Nem azt mondom, hogy egy kasszasiker, de teljes mértékben megvolt a filmben az, amire a cím utal.  A többit meg tudjátok az esetemben, legyen romantikus, valamennyire vicces és már meg is vettek kilóra.

A könyveknek utánaolvastam, meg pár napja belelapoztam az első részbe, és tartok tőle, hogy a nevekkel legyilkolnak, meg nem igazán tűnt számomra annyira olvasmányosnak se, de szerintem felveszem a februári kívánságlistára. (Egy próbát megérhet.) Lehet, hogy eljött a pillanat, hogy a filmet jobbnak minősítsem, mint a könyvet…? Hmm.

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük