Mese habbal.

*

Fülszöveg

Szerelmes bosziseprűk!

Most is a Vigyorboszik vigyáznak az idős Leander bácsi állataira. Nincs mese, minden reggel meg kell etetni őket! Amikor Petra majdnem elkésik miattuk az iskolából, varázsol magának egy repülő bosziseprűt. A varázslat olyan jól sikerül, hogy a huncut seprű már nem is akar többé távozni a kis boszi oldaláról. Így hát, az óra kellős közepén bekopogtat a tanterem ablakán…

*

A könyv értékelése
(1-5; 5 a legjobb)

4 pont

Brezina. Boszik. Varázslás.

Tovább folytattam Brezina Vigyorboszik sorozatának olvasását. Az első kötettől sem ájultam el, ami sajnos ezt a részt is érinti. Lehet, hogy túlságosan kinőttem a műveiből, de esélyesebbnek tartom továbbra is azt, hogy ez már csak a korábbi varázslós sorozatának leheletkönnyű koppintása. Tipikus minél több bőrt lehúzós fogás, hogy ha egyszer valaminek sikere volt, akkor egy csipetnyi módosítással újra kasszasiker lesz. Hát nem.

A könyv borítója nem tetszik, de lehet, hogy csak felnőtt fejjel nem tudom értékelni. Mindenesetre most nincs a közelemben célközönség, hogy pontozni tudja a könyv küllemét, így az én ízlésemmel kell beérnetek. A lényege az, hogy ez a színkombináció, valahol a te-jó-ég kategóriába esik, de nem pozitív értelemben.

A cselekményt tekintve, egy kicsit olyan érzésem volt, mintha egy esetlegesen épp most olvasni tanuló, kezdő fiatal gyereket hülyére venne a könyv. De tényleg! Ezen túllendülve úgy éreztem, hogy a sztori eleje simán mehetne a levesbe, a könyv második fele esik csak az értékelhető kategóriába. Mivel jó fej vagyok, ezért kapott egy kedves pontszámot tőlem, de valójában Houdini győzött meg erről… Oké, a találó rajzok is segítettek a jobb megítélés elérésében.

Még gondolkozom rajta, hogy adjak esélyt a következő kötetnek, de el kell mondanom, hogy mivel nem én vagyok a célközönség, és sajnos a korábbi szép emlékeim a szerző más könyvei után, kezdenek megkopni ezen kötetek olvasása során, kétséges, hogy folytatom. Még alszok rá néhányat azért.

Ne adjátok fel, olvassatok meséket! 😉

*

Amit én olvastam
Thomas C. Brezina: Segítség! ​Bosziseprű a tanteremben!

Vigyorboszi Klub 2.

Kiadó: Egmont-Hungary
Kiadás éve: 2011
Oldal: 112
Egyéb: Könyvtári

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük