Carmen, a mestertolvaj: Lopni vagy nem lopni

Folytatás, vagy nem?


Korábban már foglalkoztam Carmen Sandiego-val, amit vissza is tudtok keresni a honlapon. Most egy újabb résszel gyarapítom a témát vele kapcsolatban.

Nemrég jelent meg a Carmen, a mestertolvaj: Lopni vagy nem lopni című interaktív kaland. Nekem a Netflix továbbra is full angol, így bármit nézek, angol hanggal és/vagy felirattal megy, indul el, annak ellenére, ha van is magyar felirata, szinkronja a filmnek. Ennél sem volt másként, meg nem is olvastam, hogy miről van szó, csak annyi futott el a szemem előtt, hogy van új carmenes tartalom, így kicsit meglepődtem, amikor kiderült, hogy “interaktív” tartalommal találtam szembe magam. Egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy angolul (vagy más épp tanult nyelven) nézzen filmeket, sorozatokat. Ennél a sztorinál szerintem teljesen érthetően beszélnek, könnyen meg lehet érteni, hogy miről van szó. (Van elvileg magyar felirat, így aki nem teljesen biztos az angol tudásában, előbb nézze meg úgy, majd csak angolul. Napi angol tanulási tippek…)

Visszatérve az interaktív jellegéhez. Először bénáztam egy sort, mert a fenéért nem akarta érzékelni az ujjamat a telóm, így kicsúsztam a választási időkeretből. Szerencsére nem kell elszontyolodni, mert bármikor bárhonnan folytatható a választási folyamat, sőt bármikor újraindítható a sztori. Én is két-háromszor nekiindultam a teljes történetnek, és végigvittem, hogy minél több választási lehetőségen átessek, minél változatosabb legyen a sztori vége. Egy ideig szerintem el lehet vele szórakozni, bár idősebb fejjel azért egy fokkal lankad a lelkesedés egy idő után.

Mindenesetre szupernek tartom az elgondolást (persze ezzel nem találták fel a spanyol viaszt, de értékelendő, hogy bevállalták), el lehet vele szórakozni egy ideig. Főként most felüdülés ilyesmivel is lekötni magunkat, fiatalabbakat, mert egy idő után a nonstop olvasásba, vagy sorozat-darálásba is bele lehet unni, fáradni.

Tény, hogy jobban örültem volna egy újabb évadnak, de az abból is fakad, hogy akkor több ideig tartó Carmen sztoriban lett volna részem. Összességében, csak ajánlani tudom ezt a kiegészítő interaktív epizódot, próbáljátok ki, gyakoroljátok az angolt. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük