Apatigris (2020)

Most miért?

Apatigris

filmsorozat

Péter (Scherer Péter), az egyedülálló apa, egész életét annak szentelte, hogy három lányát apatigrisként felnevelje. Most, hogy Vivien (Rujder Vivien), Laura (Schmidt Sára) és Szandra (Michl Juli) kirepülnek és önálló életet kezdenek párjuk oldalán, Pétert is megcsapja a szabadság szele, és „az ötven az új harminc” jegyében maga is elszánt párkeresésbe kezd. Online és offline, szárazon és vízen, vicces és kínos szituációkban keresi azt a bizonyos tűt a szénakazalban. Szerelmes lesz, csalódik, de megy tovább, ismerkedik, randizik, remél, miközben lányai ugyancsak szerelmi bánatukban egyesével visszaköltöznek hozzá.
Az apatigris és lányai életét még számos karakter alakítja, így a sorozatban láthatjuk majd: Für Anikót, Gryllus Dorkát, Haumann Pétert, Kamarás Ivánt, Simon Kornélt, Medveczky Balázst, Balla Esztert, Eke Angélát és Szalay Bencét.

*

Tv-m, tv-m, mondd meg nékem, miért…?

Ha múltkor írtam a Mellékhatásról, akkor úgy voltam vele, hogy erről az új sorozatról is írok néhány sort, meglátást. És igen, ki fogok térni az első rész utáni botrányos műsorról való levételre is.

Nekem egész jól bejött az első rész. Nem egy mestermű, félreértés ne kerekedjen belőle, de egy lájtos limonádénak simán elfogadható. Néhány kérdés felmerült azért bennem, hogy egy egyedülálló apa, hogy tud egy ekkora házat fenntartani egy úszómesteri fizetésből (plusz miből lett ekkora ház, valamint mellette 2-3 lány kiadásait is fedezni… – csak ha a magyar valóságot veszem alapul…), de biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben kapna a néző rá magyarázatot. Talán. Oké, volt az a pár képkocka, hogy a kedves anyukának jól megy, de ennyi…

Gryllus Dorka számomra a legnagyobb csalódás, ha ki lehet ezt jelenteni egy rész után, mind maga a karakter, akit elvállalt, mind ahogy alakítja. Többet vártam volna tőle, ha már ilyen szerepet bevállal. Egyébként a karakter számomra nagyon unszimpatikus, így örülnék, ha nem kapna tovább főbb szerepet (bár kétlem…).

Scherer Péter egész jó ebben a szerepben, viszont a karakter szintén nem a legtetszetősebb számomra, mondjuk tény, hogy szintén csak egy epizód után tudok róla véleményt alkotni. Igaz, hogy a 3 lány esetében, meg pont elég volt ennyi is, már most simán kirajzolódnak a tipikus sztereotípiák náluk.

Írnám, hogy várom a második részt, de talán mindenki előtt ismeretes, hogy az RTL az új sorozatait levette adásról, azaz ezt a sorozatot és A Tanár nem tudom hanyadik évadát (ott is az első rész után). Helyettük beraktak gagyi karanténos vackokat. Nem mintha a fél ország nem otthon várná, hogy vége legyen ennek a helyzetnek, még tetézik is ilyen agysejt nélküli adásokkal.

A Tanár helyén lévő Made in karantén kifejezetten tré, kb. az első 5 perc el is döntötte, hogy nézhetetlen. Sztarenkit a főzős műsor óta ki nem állhatom, és ez azóta sem változott, Gáspár Laci és ByeAlex meg a csapból is úgy folyik, mint Győrfi Pál, szóval triplán bukta a “műsor”.

Az Apatigris helyén futó Maradj haza magadnak! szintén egy primitív próbálkozás egy karanténos időszakban…, és megint sikerült ugyanazt a két madarat betenni egy műsorba; ezt már csak tetézi Szabó Zsófika, aki ugyanazon a szinten áll szimpátia terén, mint Sztarenki. Kit érdekel, hogy mit csinálnak, vagy épp nem, az otthonukban. A másik műsor, ami még az Apatigris sávjában fut a Segítség! Itthon vagyok! címet kapta. Nem egy tökéletes műsor, de itt legalább megerőltették magukat a gyártók/ötletgazdák. Vannak benne poénok, vannak benne sablonok, de összességében a karanténos műsorok példát vehetnének róla. Itt van ötlet, megvalósítás, viccek, nem egy agysebészesdi, de mégis szórakoztat.

Megértem, hogy a kereskedelmi csatornák a jelenlegi helyzetben a kieső reklámbevétel miatt, nem szeretnék a drága gyártási költségükön létrehozott/megvásárolt sorozatokat leadni, de azért az már a pofátlanság legteteje, hogy tolják a mezei néző képébe, hogy a saját felületükön plusz költségért nézhetem tovább ezeket a sorozatokat. A szimpla nézővel szemben bunkóság volt leadni az első részt, aki ugyanúgy fizeti a kábeltévét/szolgáltatást, utána meg képesek lennének még egy bőrt lehúzni róla. Oké, ez volt a beetetés, de kifejezetten pocsék mostanában az RTL kommunikációja ilyen téren. Ékes példája egy adónak, hogy saját maga alatt vágja a fát.

Összességében: Apatigrist, ha méltóztatják folytatni rendes adás keretében, szerintem érdemes nézni. A helyette futó Segítség! Itthon vagyok! elmegy, jó színészek vannak benne, nézhető. A többi karanténos műsort szemetet, meg engedjétek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük